Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Τ. Κουράκης: Ολέθρια αλλαγή πλεύσης η απόσπαση των αρχαιοτήτων του μετρό (Ηχητικό)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τ. Κουράκης: Ολέθρια αλλαγή πλεύσης η απόσπαση των αρχαιοτήτων του μετρό (Ηχητικό)

«Το ζήτημα των αρχαιοτήτων του μετρό πρέπει να διεθνοποιηθεί γιατί πρόκειται για πολύ σημαντικά τα ευρήματα για την ιστορία και το μέλλον της Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης χαρακτηρίζοντας ολέθρια αλλαγή πλεύσης τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/679986200&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true


Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» με τον Απόστολο Λυκεσά σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη να ενημερωθούν οι πολίτες και για την καθυστέρηση, την οικονομική επιβάρυνση αλλά και την απώλεια ενός πολύ σημαντικού μνημείου της πόλης.

«Δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, τι θα πάρουν οι εργολάβοι, τι έχουμε ξοδέψει και τι αν καθυστερήσουμε αλλά το ότι θα χαθεί ένα πολύ σημαντικό μνημείο. Οι πλάκες του δρόμου μπορούν να αποσπαστούν και να επανατοποθετηθούν αλλά τα κτίρια έχουν υποστεί μεγάλη αποσάρθρωση από πλημμύρες και την πάροδο του χρόνου. Αν αποσπαστούν τα κονιάματα θα καταστραφούν και άρα η οποιαδήποτε επανατοποθέτηση θα είναι πολύ υποδεέστερη του ευρήματος που υπάρχει τώρα» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ποιες πρέπει να είναι οι επόμενες κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό ο κ. Κουράκης δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνταχθεί με τη κίνηση του Μπουτάρη εντάσσοντας στην καμπάνια του και άλλα κόμματα ώστε έξω από πολιτικό χρώμα και αντιπολιτευτική διάθεση να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μέτωπο ώστε να έχει αποτέλεσμα. Τότε είχε πρωτοστατήσει (σ.σ. στο θέμα "και μετρό και αρχαία") τώρα χρειάζεται μια υπέρτερη προσπάθεια διεθνούς εμβέλειας για να ανατραπεί η ολέθρια αλλαγή πλεύσης στην περιοχή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL