Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Γ. Βαρεμένος: Παράλληλο σύμπαν από την κυβέρνηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Βαρεμένος: Παράλληλο σύμπαν από την κυβέρνηση για το Μετρό Θεσσαλονίκης

«Μετά το σάλο που προκλήθηκε με την αδιανόητη παλινδρόμηση στο θέμα του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο αρμόδιος υπουργός κ. Κ. Καραμανλής, επανήλθε ακολουθώντας το κυβερνητικό προπαγανδιστικό δόγμα της δημιουργίας ενός παράλληλου σύμπαντος, χρησιμοποιώντας κατά το δοκούν στοιχεία και νούμερα προκειμένου να στηριχθούν τα αστήριχτα» αναφέρει ο τομεάρχης Υποδομών – Μεταφορών και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος.

«Αγνοεί ο υπουργός ότι το Μετρό Θεσσαλονίκης περνάει από την αρχαιολογική καρδιά της πόλης; Αν όχι, τότε γιατί εκπλήσσεται με το κόστος των ανασκαφών; Ήθελαν να έχει άλλη χάραξη το Μετρό και το έκρυβαν απ’ τον εαυτό τους;

Ανησυχούν άραγε για το κόστος και γι’ αυτό το επιβαρύνουν δυσθεώρητα και με τις τεράστιες αποζημιώσεις, που θα ζητηθούν μετά την ομολογία Μητσοτάκη ότι το έργο πάει πίσω. Ή μήπως πρόκειται για συνειδητό δώρο ή αντίδωρο;» διερωτάται με νόημα ο Γ. Βαρεμένος.

«Ας είμαστε ειλικρινείς. Τη Ν.Δ., απ’ ό,τι φαίνεται, δεν την απασχολεί το επιπλέον κόστος, αλλά το πού θα κατευθυνθούν αυτά τα λεφτά.

Πρόκειται για ένα είδος κρατικοκατευθυνόμενης επιχειρηματικότητας που άνθισε σε λατινοαμερικάνικα καθεστώτα και ακολουθήθηκε και στη χώρα μας για δεκαετίες με τα γνωστά αποτελέσματα. Περί αυτού πρόκειται, διότι, αν ήταν μόνο ιδεοληψία ή ρεβανσισμός, υπήρχε ίσως πιθανότητα να ξαναδούν το όλο θέμα» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL