Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Έφυγε" ο Α. Λιβάνης

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο «εξ απορρήτων» του Ανδρέα Παπανδρέου και γνωστός εκδότης Αντώνης Λιβάνης. Γεννημένος το 1925 στην Πάτρα, καταδικάστηκε σε θάνατο από τους ναζί λόγω της αντιστασιακής του δράσης, αλλά σώθηκε. Έχοντας δραστηριοποιηθεί στο πλευρό του Γεωργίου Παπανδρέου, έγινε διευθυντής του γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου το 1964. Πέρασε 5,5 χρόνια της επταετίας στις φυλακές και εξορίες. Το 1972 δημιούργησε τον Εκδοτικό Οργανισμό Λιβάνη.

Από το 1977 στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου, ανέλαβε γενικός διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού και γενικός διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ μετά τη νίκη του 1981. Ήταν ο δημιουργός του Πρωθυπουργικού Γραφείου ως αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας, ενώ διατηρούσε πάντα διαύλους επαφής με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Με την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1993, διορίστηκε υπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ. Ο Αντώνης Λιβάνης ήταν νυμφευμένος με την Κατερίνα Κατέχου και είχε δύο παιδιά, τον Ηλία (που σήμερα διευθύνει τον εκδοτικό οίκο) και τη Γιώτα.

"Η θλίψη για τη φυγή σου, μεγάλη. Έγραψες έναν συγκλονιστικό κύκλο ζωής. Αφήνεις ένα βαθύ αποτύπωμα. Καλό σου ταξίδι, Αντώνη", δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου.

"Ο Αντώνης Λιβάνης υπήρξε εμβληματική φυσιογνωμία της προοδευτικής παράταξης, παρών για δεκαετίες στους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, δικαιοσύνη και πρόοδο. Ένα παράδειγμα σεμνότητας και αφοσίωσης στον λαό και την Ελλάδα. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους του" σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Προσφυγικό: Οικτρή αποτυχία

Όταν τον Μάιο του 2018 είχε γίνει στη Λέσβο το Περιφερειακό Συνέδριο Βορείου Αιγαίου, η Νέα Δημοκρατία είχε καταγγείλει τον τότε πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες» και «δεν αξιοποιεί την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις