Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Λευτέρης Αβραμάκης: Να λειτουργήσει τμήμα Γ’ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής και Ψυκτικών στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Eurokinissi

Δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την κατ’ εξαίρεση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Φυτικής Παραγωγής και Ψυκτικών στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Την έγκρηση της κατ’ εξαίρεση λειτουργίας τμημάτων Γ’ Λυκείου στις ειδικότητες Φυτικής Παραγωγής και Ψυκτικών στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή δέκα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  με πρωτοβουλία του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρη Αβραμάκη.

Οι Βουλευτές αφού παραθέτουν τα πρακτικά προβλήματα μετακίνησης που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου που επέλεξαν τις συγκεκριμένες ειδικότητες και θα αναγκαστούν να μετακινούνται είτε στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών είτε ακόμα και εκτός του Νομού Σερρών, τονίζουν το γεγονός ότι η έγκριση κατ’ εξαίρεσης λειτουργίας των τμημάτων στο Σιδηρόκαστρο δεν συνεπάγεται επιπλέον κόστος για το Υπουργείο Παιδείας καθώς υπάρχουν τόσο ο αναγκαίος εξοπλισμός όσο και οι καθηγητές με οργανική θέση που διδάσκουν τα αντικείμενα. 

Οι Βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση στη Βουλή είναι οι Αβραμάκης Ελευθέριος, Αμανατίδης Ιωάννης, Αυγέρη Θεοδώρα, Βαγενά Κηλαηδόνη Άννα, Γκαρά Αναστασία, Καφαντάρη Χαρά, Μάρκου Κωνσταντίνος, Σκουρολιάκος Παναγιώτης, Τζούφη Μερόπη και Φάμελος Σωκράτης.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα : Κατ’ εξαίρεση έγκριση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Φυτικής Παραγωγής και Ψυκτικών στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου

Στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να εγγραφούν στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής 2 μαθητές Γ’ Λυκείου που διαμένουν στα χωριά Αχλαδοχώρι και Άγκιστρο, τα οποία και απέχουν από το Σιδηρόκαστρο 30 χιλιόμετρα, με δύσβατο και ιδιαιτέρως επικίνδυνο τους χειμερινούς μήνες  οδικό δίκτυο.

Η μη έγκριση του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, δεδομένου ότι δεν υπάρχει δεύτερη ειδικότητα του ίδιου τομέα στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου, τους υποχρεώνει να μετακινηθούν στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών, γεγονός που συνεπάγεται επιπλέον 25 χιλιόμετρα μετακίνηση για να φθάσουν στο σχολείο τους. Πρακτικά, οι μαθητές αυτοί δεν μπορούν να βρίσκονται στις 8:00 στο 2ο ΕΠΑΛ Σερρών, καθώς το δρομολόγιο των ΚΤΕΛ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν αναχωρεί από το Σιδηρόκαστρο στις 8:00 γεγονός που συνεπάγεται ότι δεν μπορούν να είναι στο σχολείο τους πριν από τις 8:40.

Αντίστοιχα προβλήματα πρόκειται να αντιμετωπίσουν και στην επιστροφή τους, καθώς το τελευταίο δρομολόγιο από το Σιδηρόκαστρο για τα χωριά τους αναχωρεί στις 14:10. Αντίστοιχες και μεγαλύτερες δυσκολίες υπάρχουν και στην περίπτωση που εγγραφούν στο ΕΠΑΛ Ροδόπολης που υπάρχει η αντίστοιχη ειδικότητα, καθώς το συγκεκριμένο σχολείο απέχει από την κατοικία τους περίπου 70 χιλιόμετρα.

Αντίστοιχα προβλήματα θα αντιμετωπίσουν και οι 3 μαθητές της Γ’ Λυκείου που επέλεξαν το τμήμα των Ψυκτικών, το οποίο επίσης δεν έχει εγκριθεί να λειτουργήσει κατ’ εξαίρεση ως ολιγομελές. Η συγκεκριμένη ειδικότητα όπως πληροφορούμαστε δεν θα είναι διαθέσιμη σε κανένα ΕΠΑΛ του Νομού Σερρών, γεγονός που συνεπάγεται μετακινήσεις εκτός του Νομού για τους ενδιαφερόμενους.      

Επειδή, η Πολιτεία οφείλει να μεριμνά για την απρόσκοπτη συμμετοχή των μαθητών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Επειδή, στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου υπάρχουν ήδη καθηγητές με οργανική θέση που μπορούν να διδάξουν τις συγκεκριμένες ειδικότητες

Επειδή, στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου υπάρχει ήδη ο αναγκαίος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των μαθημάτων για τις ειδικότητες Φυτικής Παραγωγής και Ψυκτικών

Επειδή, η έγκριση κατ’ εξαίρεση λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων Φυτικής Παραγωγής και Ψυκτικών στο ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου δεν συνεπάγεται επιπλέον δημοσιονομικό κόστος,

Ερωτάται η κα Υπουργός:

Σκοπεύετε να εγκρίνεται την κατ’ εξαίρεση λειτουργία ολιγομελών τμημάτων Γ’ Λυκείου Φυτικής Παραγωγής και Ψυκτικών για το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου για το σχολικό έτος 2019 – 2020;


Οι ερωτώντες Βουλευτές
Αβραμάκης Ελευθέριος
Αμανατίδης Ιωάννης
Αυγέρη Θεοδώρα
Βαγενά Κηλαηδόνη Άννα
Γκαρά Αναστασία
Καφαντάρη Χαρά
Μάρκου Κωνσταντίνος
Σκουρολιάκος Παναγιώτης
Τζούφη Μερόπη
Φάμελος Σωκράτης
 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Δεν είναι μόνο η αξιοθρήνητη στάση της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει τον νόμο για να ικανοποιήσει και τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι η απόδραση του Λ. Αυγενάκη από τη Βουλή. Δεν είναι η εντυπωσιακή επιχειρηματολογία της Λ. Μενδώνη ότι η αλλαγή νόμου επιβάλλεται «για να μην διχαστεί η Ελλάδα».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις