Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Αρβανίτης: Ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής μας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο επίτροπος Μ.Σχοινάς

Eurokinissi

"Η Ευρώπη δε χρειάζεται προστασία από τις κουλτούρες των άλλων λαών. Η μόνη προστασία που έχουμε ανάγκη είναι από τους λαϊκιστές, ακροδεξιούς, φασίστες που τσαλαπατούν τη νομιμότητα, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου και τη Δημοκρατία" τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης

«“It was the best of times, it was the worst of times…” («Οι καιροί εκείνοι ήταν οι καλύτεροι, οι καιροί εκείνοι ήταν οι χειρότεροι…») Ετσι ξεκινάει το έπος του Τσαρλς Ντίκενς, «Ιστορία δυο πόλεων», ένα μυθιστόρημα που περιγράφει έναν κόσμο φλεγόμενο και διχασμένο, στη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης», σημειώνει με αβνάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κ.Αρβανίτης. 

Ο ίδιος προσθέτει ότι «αυτός είναι ο κόσμος μας, σήμερα. Φλεγόμενος και διχασμένος. Και από μία πλευρά του, απελπισμένοι, καταδιωγμένοι, περιδεείς άνθρωποι με τις οικογένειες τους βουτάνε στη θάλασσα για να γλυτώσουν από τη φωτιά. 

Αλλά, απειλούν τον "Ευρωπαϊκό τρόπο ζωής" μας.

Στη Νέα Κομισιόν της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ένας από τους εννέα νέους αντιπροέδρους αναλαμβάνει «την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής» - δηλαδή, όπως διευκρίνισε η ίδια για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις - τη διαχείριση του μεταναστευτικού. 

Χωρίς προσχήματα· γιατί δε χρειάζονται πιά. Με το νέο της προεδρείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μας ενημερώνει ότι ζητήματα ασφάλειας, εργασίας, εκπαίδευσης στην Ευρώπη είναι τομείς που οφείλουμε να διαφυλάξουμε από τη διαβρωτική επιρροή των «ξένων». Αυτών των αλλόθρησκων, κουρελιάρηδων, άκληρων και ανέστιων «ξένων» που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από το θάνατο. Ή κάτι, ακόμα χειρότερο. 

Οταν ο Τραμπ δήλωνε από μικροφώνου το παρόμοιο “We need to protect our way of life!” («πρέπει να προστατεύσουμε τον τρόπο ζωής μας!»), οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την ομιλία του έφριξαν από τρόμο, για τη νέα εποχή που ξημέρωνε για την Αμερική. Δε μίλησαν.

Αλλά ήταν σε μια άλλη ήπειρο.

Οταν ο Όρμπαν έστελνε τους στρατιώτες να ξυλοκοπούν «επαναπροωθώντας» τους πρόσφυγες πίσω από τη γραμμή των συνόρων του - και δήλωνε με θράσος ότι δε θα δεχτεί ούτε έναν ξένο στην Ουγγαρία, η Ευρώπη διατύπωνε μια χλιαρή διαμαρτυρία. Δεν επέβαλε κυρώσεις.

Αλλά ήταν σε μια άλλη χώρα.

Τώρα, ένα από τα πιο σημαντικά όργανα της ενωμένης Ευρώπης, αναθέτει στον νέο Ελληνα επίτροπο - και πρώην δεξί χέρι του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ - Μαργαρίτη Σχοινά, να κάνει το ίδιο πράγμα. Αλλά πιο συγκροτημένα. Πιο οργανωμένα. Πιο θεσμικά. Και εκείνος το αποδέχεται. Χωρίς ενστάσεις. 

Και αυτή τη φορά, έχει να κάνει με όλους μας. 

Η Ευρώπη δε χρειάζεται προστασία από τις κουλτούρες των άλλων λαών. Η μόνη προστασία που έχουμε ανάγκη είναι από τους λαϊκιστές, ακροδεξιούς, φασίστες που τσαλαπατούν τη νομιμότητα, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου και τη Δημοκρατία. 

Αν έπρεπε, σώνει και καλά, να ανοίξουμε μια νέα θέση εργασίας στην Κομισιόν, ας ήταν τουλάχιστον αυτή. Η κάποια παρόμοια, που να διασφάλιζε ότι η Επιτροπή θα σεβαστεί επιτέλους τις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, ενστερνιζόμενη τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στις συνθήκες και τις διεθνείς συμφωνίες που η ίδια ενέκρινε.

Κυρία Φον ντερ Λάιεν… Ο Τζορτζ Όργουελ σας βγάζει το καπέλο. Και σας ευχαριστεί, που τον ξανακάνετε επίκαιρο…».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κωμωδία

Η αλήθεια είναι ότι περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον το πόρισμα της Προανακριτικής. Γιατί, αν τελικά η πλειοψηφία Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛΛ. αποφασίσει ότι ο Δ. Παπαγγελόπουλος είναι ύποπτος τελέσεως του αδικήματος της ηθικής αυτουργίας, θα πρέπει να μας εξηγήσουν σε ποιο ακριβώς αδίκημα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις