Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Θ.Φωτίου: Μεθοδευμένο πραξικόπημα της ΝΔ με στόχο την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θ.Φωτίου: Μεθοδευμένο πραξικόπημα της ΝΔ με στόχο την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων

«Ζούμε μέσα σ’ έναν μήνα την πιο ισχυρή θεμελίωση ενός σκληρού κράτους της Δεξιάς με στοιχεία διχασμού και μετεμφυλιοπολεμικών εποχών» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώ Φωτίου, προσθέτοτνας ότι «αυτό η ΝΔ το κάνει με τρεις τρόπους. Με διώξεις και αποπομπές αντιφρονούντων όπως Πολάκης, Θάνου κτλ, "όσοι δεν είναι δικοί μας να διωχθούν". Αυτό είναι εκδικητικό και γίνεται με παράνομες ενέργειες».

Η ίδια, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «έχουμε και προκλητική μείωση ποινών και αποφυλακίσεις όπως ο Φλώρος και ο Κορκονέας. Παράλληλα έχουμε στελέχωση όλων των εποπτευόμενων φορέων του κράτους από τα "δικά μας παιδιά", τα οποία δυστυχώς δεν έχουν υψηλά προσόντα άρα χαμηλώνουμε τα προσόντα και υψηλότερες αμοιβές».

Παράλληλα, η κα Φωτίου εξήγησε ότι σε αυτό εμπίπτει «και η περίπτωση του κ. Κοντολέοντα που χωρίς πτυχίο πάει να γίνει επικεφαλής της ΕΥΠ. Φυσικά έχουμε και την κατάργηση των αξιοκρατικών διαδικασιών ακόμα και του ΑΣΕΠ».

«Με απλά λόγια τα δικά μας παιδιά θα μπουν με κάθε τρόπο στο κράτος. Αυτά όλα τα ξέραμε και από πριν» σημείωσε η Θ.Φωτίου προσθέτοντας ότι «το καινούργιο είναι η πρωθυπουργική υπερδομή που βαπτίστηκε επιτελικό κράτος για να ελέγχει ασφυκτικά όλο το κράτος ο Μητσοτάκης, αλλά και τους υπουργούς του γιατί δεν τους εμπιστεύεται. Δεν τους εμπιστεύεται εσωκομματικά εννοώ».

Επιπλέον, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «χθες, με τις δύο αυτές τροπολογίες, είδαμε και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων. Παράλληλα έχουμε και κατάργηση δημοκρατικών κατακτήσεων και διαδικασιών όπως είναι η νόθευση της απλής αναλογικής και της βούλησης του λαού όπως εκφράστηκε στις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές και φυσικά η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου».

«Αυτό που συνέβη χθες στη Βουλή με τις τροπολογίες είναι μεθοδευμένο πραξικόπημα και η αποχώρηση ολόκληρης της αντιπολίτευσης δείχνει και πόσο πρωτόγνωρο είναι αυτό που έγινε στο κοινοβούλιο» τόνισε η Θ.Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL