Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Εμπαιγμός / Εμπαιγμός: Η Ν.Δ. παίζει την κολοκυθιά με το Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμπαιγμός / Εμπαιγμός: Η Ν.Δ. παίζει την κολοκυθιά με το Γραφείο Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας είχε αποδώσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου στη... συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ο Δ. Μαρκόπουλος τον διόρθωσε υποστηρίζοντας ότι κρίθηκε προσωρινά αναγκαίο λόγω ΔΕΘ!

Θεσσαλονίκη. Συνεχίζεται το κυβερνητικό αλαλούμ για τη χρησιμότητα ή μη του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη (ΓΠΘ) και το αν θα διατηρηθεί τελικά ή όχι.

Την ώρα που η εκλεκτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρία Αντωνίου, συνεχίζει να δέχεται συγχαρητήρια από τους πολιτικούς της φίλους για την ανάληψη της διεύθυνσης του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Μαρκόπουλος διέψευσε ουσιαστικά την ανακοίνωση του Μαξίμου για τη διατήρηση της δομής, υποστηρίζοντας ότι η στελέχωσή του γίνεται απλώς εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης...

Συγκεκριμένα, φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο βουλευτής Πειραιώς του κυβερνώντος κόμματος εκτίμησε ότι η λειτουργία του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης κρίθηκε προσωρινά αναγκαία ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, «προκειμένου να μην υπάρξουν αναταράξεις» και ότι «μετά θα επανεξεταστεί το ενδεχόμενο λειτουργίας του ή μη». Και αυτό όταν, μόλις ένα 24ωρο πριν, η «φωνή» του Μαξίμου, Στέλιος Πέτσας, δικαιολογώντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διατηρήσει μία δομή την οποία υποσχόταν ότι θα καταργήσει ως «άχρηστη» (και το έπραξε στις 11 Ιουλίου βάσει του σχετικού ΦΕΚ), δήλωνε πως ο λόγος της διατήρησής της είναι ότι μεσολάβησε η Συμφωνία των Πρεσπών... «Ο πρωθυπουργός έχει βάλει στην καρδιά της ατζέντας του την προστασία του brand Μακεδονία και την ανάδειξη των μακεδονικών προϊόντων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «έκρινε σκόπιμο ότι έπρεπε να διατηρηθεί αυτός ο θεσμός, μεταλλασσόμενος στις νέες συνθήκες».

Αντιδρά η Δ. Αυγέρη

«Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν από την ανακοίνωση της κυβέρνησης για τη διατήρηση του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και η απόφασή της ήδη αμφισβητείται από βουλευτές της ίδιας της Ν.Δ.», σχολίασε η Δώρα Αυγέρη, που είναι και αν. τομεάρχης Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης). «Ως αξιωματική αντιπολίτευση η Ν.Δ. απαξίωσε το Γραφείο. Χθες, μετά από ένα μήνα κυβερνητικού βίου, ανακοίνωσε ότι θα το διατηρήσει. Σήμερα, βουλευτής της Ν.Δ. (και μάλιστα της Β’ Πειραιώς) δηλώνει ότι στην κυβέρνηση δεν γνωρίζουν αν θα συνεχίσει να υπάρχει το Γραφείο μετά τη ΔΕΘ! Τέτοια συνέπεια! Τόση προσήλωση στο σχέδιο επιτυχούς λειτουργίας του Γραφείου του Πρωθυπουργού! Όταν αποφασίσουν οριστικά και το θελήσουν πραγματικά, ας ενημερώσουν και τους πολίτες της Βόρειας Ελλάδας», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL