Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Ιδιώτες και για την αποτροπή πνιγμών θέλει ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιδιώτες και για την αποτροπή πνιγμών θέλει ο Μητσοτάκης

Ήδη από την πρωινή επίσκεψή του στο υπουργείο Ναυτιλίας είχε προαναγγείλει ο Κυρ. Μητσοτάκης αυτό που θα ακολουθούσε: "Σήμερα συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από την 7η Ιουλίου, ημέρα που μας εμπιστεύθηκε ο ελληνικός λαός τη διακυβέρνηση της χώρας. Πιστεύω ότι, ήδη, έχουμε αποδείξει έμπρακτα πως δεν αφήνουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη", δήλωνε στους δημοσιογράφους, αναφερόμενος "στην προσπάθειά μας να οδηγήσουμε την Ελλάδα στο φωτεινό μέλλον που της αξίζει"...

"Είχα μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τον υπουργό και με τους γενικούς γραμματείς, όπου θέσαμε τις προτεραιότητες της πολιτικής του υπουργείου για τα επόμενα έτη", δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Γ. Πλακιωτάκη και τους γενικούς γραμματείς Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών Ευάγ. Κυριαζόπουλο, Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου και Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών Βίκυ Λοΐζου και έθεσε πέντε άξονες με έμφαση στους ιδιώτες: "Συζητήσαμε πώς θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε γρήγορα σε συνεργασία με τους ιδιώτες επενδυτές σημαντικές επενδύσεις που θα αναβαθμίσουν τον Πειραιά και θα τον καταστήσουν ένα παγκόσμιο ανταγωνιστικό λιμάνι, αλλά και το πώς θα εξορθολογίσουμε συνολικά τη λιμενική μας πολιτική, ώστε τα λιμάνια μας να λειτουργούν με αποτελεσματικότητα και με ασφάλεια" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, που έκανε λόγο για "δραστικό εξορθολογισμό του πλαισίου της ναυτικής εκπαίδευσης", θαλάσσιο τουρισμό και ασφάλεια, την οποία επίσης συνέδεσε με τους ιδιώτες. "Σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών και με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις που αναπτύσσονται από μη κυβερνητικές οργανώσεις, θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες της τεχνολογίας, έτσι ώστε -σε συνεργασία- το υπουργείο, το Λιμενικό Σώμα και ο ιδιωτικός τομέας να διασφαλίσουμε ότι θα μπορούμε να κολυμπάμε στις θάλασσές μας με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια", είπε χαρακτηρίζοντας "αδιανόητο" σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να έχουμε τόσους πνιγμούς.

Ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης

Την εμμονή Μητσοτάκης στους ιδιώτες επισήμανε ο τομεάρχης Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Σαντορινιός: "Το μόνο το οποίο με παρρησία επαναλήφθηκε είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της ναυτικής εκπαίδευσης αλλά και την αλλαγή πλεύσης για τα 10 περιφερειακά λιμάνια της χώρας, που για τη Ν.Δ. είναι άλλη μια ευκαιρία για πλήρη ιδιωτικοποίηση", είπε ο πρ. υφυπουργός επισημαίνοντας πως "η απουσία προτάσεων και η έλλειψη ενός πλάνου δράσεων δημιουργούν έντονο προβληματισμό και ανησυχία για την πορεία κρίσιμων κλάδων της ναυτιλίας αλλά και για τους κατοίκους της νησιωτικής επικράτειας". Ο Ν. Σαντορινιός χαρακτήρισε τις "αόριστες" δηλώσεις Μητσοτάκη "δείγμα της ένδειας του προγράμματος αλλά και των προθέσεων της Ν.Δ. για τους κρίσιμους κλάδους της ναυτιλίας και της νησιωτικότητας".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL