Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Αποσυνδέει την ψήφο των ομογενών από τον εκλογικό νόμο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποσυνδέει την ψήφο των ομογενών από τον εκλογικό νόμο

Την πρόθεσή του να αποσυνδέσει την ψήφο των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου ανακοίνωσε, αποφεύγοντας τις λεπτομέρειες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ισχυριζόμενος ότι “αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφιστεί από τριακόσιους βουλευτές, είναι αυτό». Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., σημείωσε ότι “το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται προτεραιότητα και η σχετική ρύθμιση έρχεται -σύντομα και αυτόνομα- στη Βουλή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρακάμπτοντας τις έντονες αντιδράσεις για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ισχυρίστηκε ότι “ποτέ στο παρελθόν δεν προωθήθηκαν τόσο σημαντικά νομοσχέδια σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα” και προανήγγειλε σε διθυραμβικούς τόνους ότι “η Βουλή θα έχει ψηφίσει μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη τρεις μεγάλες τομές: τη δραστική μείωση του ΕΝΦΙΑ, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης που θα κατατεθεί την Παρασκευή".

"Μούδιασμα" από την επιλογή Αγγελοπούλου

Η Γιάννα Αγγελοπούλου ορίστηκε από τον πρωθυπουργό επικεφαλής της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που -σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- “θα συγκροτηθεί για τις εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση». Ο φορέας υλοποίησης “της εθνικής πρωτοβουλίας θα είναι το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού”, ενώ “στη διοργάνωση θα έχουν καθοριστική συμμετοχή διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών”. Ωστόσο, τον γύρο του Διαδικτύου πραγματοποιούν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη το 2013 που αξίωνε “μια αληθινή καταγραφή για το πού πήγαν τα εκατομμύρια των Ολυμπιακών Αγώνων”! Επιπλέον, ο Κ. Μπογδάνος... με αγωνιστικό μήνυμα στο Τwitter δικαιολόγησε τη συγκεκριμένη επιλογή, καθώς “το ζητούμενο είναι να αποστερηθεί ο αντίπαλος πατήματα, ερείσματα και συμμαχίες. Κανένας πολιτικός αγώνας δεν τελειώνει στις εκλογές”...

"Λάθος" οι Πρέσπες και... λαϊκισμός ΣΥΡΙΖΑ

Ρεσιτάλ λαϊκισμού για να καταγγείλει τον... λαϊκισμό έδωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Αποκαλύψαμε την κυβερνητική ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, αντιταχθήκαμε στο λάθος των Πρεσπών. Μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας. Ήταν η καλύτερη απάντηση στη σκοτεινή προπαγάνδα. Κερδίσαμε τις εκλογές με τους δικούς μας όρους» ισχυρίστηκε χθες ο πρωθυπουργός, παρά τις θετικές αναφορές κορυφαίων υπουργών για τη Συμφωνία των Πρεσπών στα διεθνή ακροατήρια.

Παρ’ όλα αυτά, δεν δίστασε να υποστηρίξει, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι “ο λαϊκισμός, μετά την αρχική του αμηχανία, θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. Δεν θα καταθέσει τα όπλα”. Σε αυτό το φόντο ζήτησε “οι ιδεολογικές μας θέσεις να αποκτήσουν νέα δυναμική και η πολιτική δράση μας να απλωθεί”. Στρέφοντας δε το βλέμμα στη “σαμαρική πτέρυγα”, αξίωσε “να παραμείνει δύναμή μας, η ενότητά μας”...

Ψαλίδισμα “σαμαρικών” στο κόμμα

Τον στόχο να ψαλιδιστεί η κομματική απήχηση των “σαμαρικών” καταδεικνύει η χθεσινή επικύρωση της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να οριστεί ο Γιώργος Στεργίου νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής. Ο απερχόμενος γραμματέας Προγράμματος είναι στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη και θεωρείται τεχνοκράτης “που γνωρίζει καλά τα οργανωτικά θέματα”, όπως σημείωσε χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ. Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι και ο νέος εκπρόσωπος Τύπου Τάσος Γαϊτάνης (μέχρι πρόσφατα και Γραμματέας Αυτοδιοίκησης) έχει επίσης “άριστες σχέσεις” με τον Κ. Χατζηδάκη -όπως και με τον Λευτέρη Αυγενάκη- σύμφωνα με κομματικές πηγές! Εκπρόσωπος Τύπου για τα περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ορίζεται η Έλενα Σώκου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL