Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Βολές Κακλαμάνη κατά Μαξίμου - υφυπουργών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές Κακλαμάνη κατά Μαξίμου - υφυπουργών

Ευθείες βολές προς τους “νέους υπουργούς” εξαπέλυσε ο Νικήτας Κακλαμάνης καλώντας τους “να ακολουθήσουν τη συνταγή του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε 'πολλή δουλειά και λίγα λόγια'”! Ο αντιπρόεδρος της Βουλής έθεσε στο στόχαστρο (real fm) τον Στέλιο Πέτσα διότι “δεν είναι δουλειά του κυβερνητικού εκπροσώπου να ανακοινώνει πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής συνεννοείται με την κυβέρνηση και έρχεται και εισηγείται ο πρόεδρος της Βουλής στη Διάσκεψη των Προέδρων πότε θα συνεδριάσει η Βουλή. Ζήτησα να μην επαναληφθεί αυτό, γιατί δεν είναι σωστό". Σημειώνεται πως ο Στέλιος Πέτσας, στο πλαίσιο της επίσημης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανακοίνωσε τα χρονοδιαγράμματα κατάθεσης και ψηφοφορίας των πρώτων τριών νομοσχεδίων στη Βουλή.

Αιχμές κατά Δ. Μιχαηλίδου

"Το να βάζεις ηλικιακά όρια σήμερα πρέπει να το ξανασυζητήσουμε» ήταν, επιπλέον, η φράση - άδειασμα του Νικήτα Κακλαμάνη προς την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου που προανήγγειλε “επίδομα στις γυναίκες που τεκνοποιούν σε ηλικία κάτω των 30 ετών”. Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι “η πρόθεση δεν ήταν κακή”, ωστόσο συνέστησε σε αιχμηρούς τόνους: “Πρώτα σκεφτόμαστε, πρώτα προγραμματίζουμε, καταλήγουμε και ύστερα ανακοινώνουμε». Οι δηλώσεις του Νικήτα Κακλαμάνη αποτυπώνουν -για πολλούς εντός της Ν.Δ.- τη δυσαρέσκεια "γαλάζιων" βουλευτών για την πληθώρα (21) τεχνοκρατών - εξωκοινοβουλευτικών υπουργών στο κυβερνητικό σχήμα.

Ενστάσεις για το δόγμα της ανομίας

Ταυτόχρονα, η ατζέντα της ανομίας -που έχει αναχθεί σε κυβερνητική σημαία- δέχεται ισχυρές αμφισβητήσεις από φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ. Χθες στο in.gr (συμφερόντων Β. Μαρινάκη) αναρτήθηκε άρθρο με τον τίτλο - ερώτημα “Έχει πραγματικά σχέδιο η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της… 'ανομίας'»; Ο ανώνυμος αρθρογράφος, με αφορμή την κυβερνητική πρόθεση για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, θέτει τα εξής ερωτήματα: “Τι θα γίνει εάν είναι σε εξέλιξη μια φοιτητική συνέλευση ή μια φοιτητική κατάληψη και κάποιος θεωρήσει ότι είναι έκνομη πράξη; Θα σταλεί η αστυνομία να διαλύει συνελεύσεις και καταλήψεις; Ποια είναι η διαχωριστική γραμμή που διαχωρίζει τη διαμαρτυρία από την 'ανομία'; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μέχρι τώρα δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση” αναγράφει χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με “τα όρια της στρατιωτικής αντιμετώπισης των Εξαρχείων” τίθεται, μεταξύ άλλων, το ερώτημα: "Θα δοκιμαστεί να χτυπηθούν οι καταλήψεις και τι θα σημαίνει αυτό για τις καταλήψεις π.χ. στέγασης προσφύγων που είχαν θετική αντιμετώπιση και από τους κατοίκους;”.

Ψαλίδισμα “σαμαρικών” στα όργανα

Ο στενός συνεργάτης του Κ. Χατζηδάκη Γ. Στεργίου είναι η πρόταση Μητσοτάκη για γραμματέα της Κ.Ε., ενώ ο πολιτικός φίλος του Α. Παπαμιμίκου Γ. Μπρατάκος αναλαμβάνει γενικός διευθυντής της Ν.Δ.

Τον στόχο να ψαλιδιστεί η κομματική απήχηση των “σαμαρικών” καταδεικνύει η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να οριστεί ο Γιώργος Στεργίου νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο απερχόμενος γραμματέας Προγράμματος “είναι στενός συνεργάτης του Κωστή Χατζηδάκη, θεωρείται τεχνοκράτης και χαίρει μεγάλης εκτίμησης από τον πρόεδρο της Ν.Δ.”

Παράλληλα, γενικός διευθυντής του κόμματος αναλαμβάνει ο Ιωάννης Μπρατάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, “έχει βρεθεί στο στόχαστρο του περιβάλλοντος του Ευ. Μεϊμαράκη καθώς ήταν κοντά στον πρώην γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, ενώ διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη μάχη για την ηγεσία του κόμματος”...

Διαδικτυακή εσωκομματική κόντρα

Τέλος, εμμένει η “σαμαρική πτέρυγα” σε ρεβανσιστικούς τόνους -μέσω της ιστοσελίδας “antinews” που απηχεί τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού- να διαμηνύει προς το Μαξίμου ότι “πρέπει να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις μείζονες υποθέσεις που αποτέλεσαν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας. Για όλα τα θέματα, εθνικά, διοικητικά, οικονομικά, διαφθοράς, αθρόας λαθρομετανάστευσης, εθνικής μειοδοσίας και κατάλυσης των αρχών του δημοκρατικού πολιτεύματος. Γιατί μόνο έτσι θα επέλθει η εξισορρόπηση και θα αμβλυνθεί η λαϊκή οργή, για τον λαό που επέλεξε τη Ν.Δ. για να βάλει μια τάξη, στην καταρημαγμένη χώρα».

«Ήδη διακρίναμε ένα διαφορετικό είδος πολιτικού πολιτισμού. Είμαστε, είπε ο πρωθυπουργός, πολιτικοί αντίπαλοι και όχι εχθροί” σημείωσε, ως έμμεση απάντηση, σε αρθρογραφία του (parapolitika), ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μανώλης Γραφάκος. “Δεν χωρούν στην Βουλή ‘εμείς και αυτοί’. Διαφωνούμε, δεν αντιδικούμε και δεν κάνουμε προσωπικές επιθέσεις» κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL