Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Γ. Μπαλάφας: Υπέρμετρες δόσεις «νόμου και τάξης» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπαλάφας: Υπέρμετρες δόσεις «νόμου και τάξης» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

 «Σκληρός νεοφιλελευθερισμός, υπέρμετρες δόσεις «νόμου και τάξης», και δήθεν εκσυγχρονισμός του κράτους, είναι το μίγμα που αποπνέουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, του Νότιου τομέα της Β3’ περιφέρειας Αθήνας Γιάννης Μπαλάφας.

Σχολιάζοντας στο ΣΚΑΙ, τις προγραμματικές αναφορές του πρωθυπουργού για τις φορολογικές ελαφρύνσεις, ο Γ. Μπαλάφας  παρατήρησε ότι "Η πρώτη, που θα βρεθούν τα 6 δις, που αντιστοιχούν στις μειώσεις; Θα γίνουν περικοπές; Που; Στα επιδόματα; Στους μισθούς; Στις συντάξεις; Η δεύτερη, ο κ. Μητσοτάκης καταρρίπτει βασικές πλευρές του καταστροφολογικού του αφηγήματος, αφού με τις φοροελαφρύνσεις που εξήγγειλε αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση μας παρέδωσε επαρκή δημοσιονομικό χώρο

"Για τη ΔΕΗ, όσα εξάγγειλε, δεν οδηγούν στη σωτηρία της ΔΕΗ, αλλά στην σταδιακή ιδιωτικοποίηση, ειδικά των πιο κερδοφόρων τμημάτων της, (πχ. ΑΔΜΗΕ). Γι’ αυτό τα στελέχη της κυβέρνησης αναμασούν την «καραμέλα» της κατάρρευσης, που χρόνια την προβλέπουν - ή και την εύχονται – αλλά δεν ήλθε, απαξιώνοντας την επιχείρηση. Είναι άμεσος ο κίνδυνος της κατάτμησης, του ξεπουλήματος και της αύξησης των τιμολογίων" σημείωσε ο ίδιος.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανεφέρθηκε και στο μετανοστευτικό και υπογράμμισε ότι "η υπαγωγή του μεταναστευτικού, που είναι ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα, πανευρωπαϊκό στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλαδή στην Αστυνομία, είναι «πατέντα» Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη. Σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη, ακόμα και στην Ιταλία του φασιστοειδούς Σαλβίνι, η μεταναστευτική πολιτική υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών".

Τέλος ως προς το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο Γ. Μπαλάφας ξεκαθάρισε "ότι μιλάμε για προγραμματική και υπεύθυνη αντιπολίτευση, στον αντίποδα της αντιπολίτευσης του κ. Μητσοτάκη, που -πέραν όλων των άλλων- ζητούσε εκλογές από το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL