Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Τρ.Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της με τα επιχειρήματά της (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τρ.Αλεξιάδης: Η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της με τα επιχειρήματά της (Video)

 «Όταν μιλούσαμε για κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, μας έλεγαν υπερβολές» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Τρύφων Αλεξιάδης, Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή την κατάργηση του ΣΔΟΕ, αποδόμησε το επιχείρημα του υπουργείου περί ενέργειας που αποβλέπει δήθεν στην αποκομματικοποίηση, αφού θα προΐσταται υπηρεσιακό στέλεχος, θυμίζοντας από τη μια ότι και ο νυν Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ ήταν ικανό υπηρεσιακό στέλεχος, με γνωστές πολιτικές απόψεις, αλλά και ότι με το σαθρό αυτό επιχείρημα «η κυβέρνηση πυροβολεί τα πόδια της» μια και οι υπόλοιπες, άνω των 50, γραμματείες που έχει τοποθετήσει πολιτικά πρόσωπα, μπορούν να θεωρηθούν κομματικοποιημένες.

https://www.youtube.com/embed/hjnzsECVT44

Απαντώντας στις ερωτήσεις του συμβούλου επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου για τον ρόλο του ΣΔΟΕ, θύμισε πως οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ με τη λίστα Λαγκάρντ κλπ. ξεκίνησαν πριν από τη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και αποκάλυψαν ως εμπλεκόμενους συγκεκριμένα στελέχη πολιτικών χώρων, συνεργάτες και συγγενείς πολιτικών προσώπων θεωρώντας πως η κατάργηση του ΣΔΟΕ συνδέεται και με εκδικητικότητα.

Αναφερόμενος στο έργο του ΣΔΟΕ, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «έγινε ένα πολύ μεγάλο έργο με συγκεκριμένα στοιχεία που έχω καταθέσει στη Βουλή μέχρι τον Οκτώβριο του 16, στοιχεία τα οποία δημοσιοποίησα στον απολογισμό όταν έφυγα από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά  και πρόσφατα ο ΣΔΟΕ με συγκεκριμένα στοιχεία έχει πάρα πολλές επιτυχίες ειδικά στον τομέα του λαθρεμπορίου, τη σύλληψη παράνομων φορτίων κλπ.» καταλήγοντας πως αυτό που έχουμε να συγκρίνουμε πια είναι «τι έγινε μέχρι το 15, τι έγινε από το ΄15 ως το ΄19 και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει από τώρα και μετά..»

Σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «θα κάνουμε αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή», ενώ παράλληλα «θα στηρίξουμε κάθε θετικό μέτρο, όπως στηρίξαμε την υποψηφιότητα του Προέδρου της Βουλής». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL