Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πολιτικό ήθος και τήρηση των κανόνων ζήτησε από τους βουλευτές του ο Κ. Μητσοτάκης

Eurokinissi

Ομόφωνα ο Σταύρος Καλαφάτης νέος γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ

«Κανόνες μας οι κανόνες» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. στη Βουλή κατά την οποία πρότεινε ως νέο γραμματέα της τον Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος και εξελέγη ομόφωνα και δια βοής.

Ο Κ. Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανέφερε ότι αν και ο προσανατολισμός είναι περισσότερο η πράξη και λιγότερο τα λόγια ωστόσο ο λόγος όπως και η πράξη θα πρέπει να αποπνέουν πολιτικό ήθος. Στόχος, επισήμανε, είναι να «υπηρετήσουμε την δημοκρατία με μία νέα ποιότητα που θα την καθιστά αποτελεσματικότερη».

Παράλληλα εκτίμησε ότι η ψήφος της 7ης Ιουλίου ήταν «απάντηση στη δημαγωγία και αποτελεί δημοκρατική κατάκτηση η απουσία του ναζιστικού μορφώματος από τα έδρανα του κοινοβουλίου».

«Η  μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί.  Είναι μια μάχη διαρκής. Μια μάχη που θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια της δικής μας κυβερνητικής θητείας» δήλωσε σε άλλο σημείο ο πρωθυπουργός.

Στην ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης  εξέφρασε επίσης τη συγκίνησή του για την ισχυρή αυτοδύναμη πλειοψηφία της Ν.Δ. με 158 βουλευτές, την ισχυρότερη εδώ και πολλά χρόνια όπως είπε, και συνεχάρη τον Κωνσταντίνο Τασούλα που εξελέγη χθες νέος πρόεδρος της Βουλής.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο