Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Η "σκιώδης κυβέρνηση" του Αλέξη Τσίπρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η "σκιώδης κυβέρνηση" του Αλέξη Τσίπρα

Τους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα αναλάβουν το στενό μαρκάρισμα των υπουργών αλλά και την επεξεργασία των θέσεων της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ. Η "σκιώδης κυβέρνηση" του Αλέξη Τσίπρα περιλαμβάνει πρώην υπουργούς και "μπαρουτοκαπνισμένους" βουλευτές αλλά και νέα πρόσωπα που πέφτουν στα βαθιά.

Συγκεκριμένα, τομεάρχης Οικονομικών αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος με αναπληρωτές την Κατερίνα Παπανάτσιου και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη. Άπαντες με κυβερνητική εμπειρία.

Οικονομίας ο Ν. Παππάς

Τομεάρχης Οικονομίας ορίστηκε ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Το όνομά του είχε ακουστεί για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο σχεδόν σε κάθε ανασχηματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης. Αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας αναλαμβάνει ο Γιώργος Τσίπρας.

Το τελευταίο ΥΠΕΞ απέναντι στον Δένδια

Σε γνωστά λημέρια και ο Γιώργος Κατρούγκαλος που θα παρακολουθεί τον Νίκο Δένδια ως τομεάρχης Εξωτερικών. Αναπληρώτρια ευρωπαικών υποθέσεων, η Σία Αναγνωστοπούλου. Έτσι το δίδυμο του ΥΠΕΞ επό κυβέρνησης Αλ. Τσίπρα συνεχίζει στον ίδιο τομέα.

Ραγκούσης - Ψυχογιός vs Χρυσοχοΐδη - Κουμουτσάκο

Τον νευραλγικό ρόλο της παρακολούθησης της κυβερνητικής πολιτικής που θα εφαρμόσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναλαμβάνει ο νεοεκλεγείς με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη. Αναπληρωτής για τη μεταναστευτική πολιτική ορίζεται ο βουλευτής Κορινθίας, με μεγάλη εμπλοκή και εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, Γιώργος Ψυχογιός.

Δρίτσας στο Άμυνας, Φίλης στο Παιδείας

Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο... βετεράνος Θοδωρής Δρίτσας ενώ τομεάρχης Παιδείας ο Νίκος Φίλης, που υπηρέτησε το υπουργείο το 2015. Αναπληρώτρια ορίστηκε η Μερόπη Τζούφη.

Αχτσιόγλου - Φωτίου vs Βρούτση

Πετυχημένη συνταγή και στην Εργασία, αφού αρμόδια τομεάρχης τοποθετείται η πρώην υπουργός Έφη Αχτσιόγλου με αναπληρώτρια για την Κοινωνική Πρόνοια τη Θεανώ Φωτίου.

Στον Αν. Ξανθό η Υγεία

Τομεάρχης Υγείας ορίζεται ο Ρεθυμνιώτης πρώην υπουργός Ανδρέας Ξανθός, με αναπληρωτή τον, επίσης νησιώτη από τη Χίο, Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Φάμελλος vs Χατζηδάκη

Στον τομέα της ενέργειας επιλέγεται ο Σωκράτης Φάμελλος με αναπληρώτρια για θέματα περιβάλλοντος τη Χαρά Καφαντάρη.

Σκουρολιάκος - Μπουρνούς vs Μενδώνη - Αυγενάκη

Ο γνωστός ηθοποιός και παλιός, πλέον, στη Βουλή Πάνος Σκουρολιάκος θα είναι ο τομεάρχης Πολιτισμού με τον... νέο Γιάννη Μπουρνού να ορίζεται ως αναπληρωτής για τα θέματα Αθλητισμού.

Λάππας στο Δικαιοσύνης

Ο δικηγόρος Σπύρος Λάππας, με μαχητική παρουσία την προηγούμενη περίοδο στις επιτροπές, είναι ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Σπίρτζης - Πολάκης vs Θεοδωρικάκο

Τομεάρχης Εσωτερικών τοποθετείται ο Χρήστος Σπίρτζης με αναπληρωτή τον Παύλο Πολάκη που μετακομίζει από την Υγεία.

Συντονιστής ο Αλ. Φλαμπουράρης

Η νέα βουλευτής και μέχρι πρότινος δημοσιογράφος της ΕΡΤ3 Δώρα Αυγέρη είναι η αναπληρώτρια τομεάρχης Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας - Θράκης. Ο νεαρός βουλευτής που ανανέωσε την θητεία του, Μάριος Κάτσης, είναι ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ τον τομέα Υποδομών και Μεταφορών αναλαμβάνει ο Γιώργος Βαρεμένος.

Αναπληρώτρια για θέματα Μεταφορών η πρώην γενική γραμματέας και νέα στη Βουλή η βουλευτής Φλώρινας, Θεοπίστη Πέρκα. Σε γνωστά... νερά ο Νεκτάριος Σαντορινιός που αναλαμβάνει τον τομέα Ναυτιλίας όπως και οι Σταύρος Αραχωβίτης και Βασίλης Κόκκαλης που αναλαμβάνουν τον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τέλος, τομεάρχης Τουρισμού αναλαμβάνει η πρώην υπουργός Μακεδονίας Θράκης που εκλέγεται για πρώτη φορά, Κατερίνα Νοτοπούλου. Συντονιστής ΕΠΕΚΕ ορίστηκε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL