Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Το Μαξίμου επικράτησε της Βουλής: Θα μιλήσουν οι υφυπουργοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Μαξίμου επικράτησε της Βουλής: Θα μιλήσουν οι υφυπουργοί

Ως συνήθως, η βούληση της κυβέρνησης επικράτησε της διάθεσης της Βουλής. Η πρώτη «αντιδικία» ανάμεσα στην κοινοβουλευτική και την εκτελεστική εξουσία κρίθηκε υπέρ των εξωκοινοβουλευτικών υφυπουργών οι οποίοι θα πάρουν τον λόγο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη υπήρξε διάσταση θέσεων ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, που είπε ότι δεν θα μιλήσουν οι υφυπουργοί για να μιλήσουν περισσότεροι υπουργοί, και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κωνσταντίνο Ζούλα, ο οποίος ανακοίνωσε ότι οι υφυπουργοί θα μιλήσουν και «θα δοθεί έμφαση» σ’ αυτούς. Τελικά, χθες ο Κ. Τασούλας, λίγο μετά την εκλογή του, επιβεβαίωσε ότι θα πάρουν τον λόγο οι τεχνοκράτες εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και μάλιστα με το επιχείρημα ότι έτσι θα τους μάθουν οι πολίτες.

Νέοι γραμματείς

Χθες υπέβαλαν την παραίτησή τους στον νέο πρόεδρο της Βουλής ο γενικός γραμματέας Κώστας Αθανασίου και ο ειδικός γραμματέας Κώστας Βασιλάκης. Τη θέση τους θα καταλάβουν ο Γιώργος Μυλωνάκης ως γενικός γραμματέας της Βουλής και ο Βασίλης Μπαγιώκος ως ειδικός γραμματέας. Ο πρώτος ήταν στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο δεύτερος προέρχεται από τη Βουλή, καθώς ήταν προϊστάμενος της Επιστημονικής Υπηρεσίας. Ο Κ. Τασούλας ζήτησε πάντως από τους Κ. Αθανασίου και Κ. Βασιλάκη να παραμείνουν στη θέση τους για λίγες ημέρες προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης και να ενημερωθούν οι διάδοχοί τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL