Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους ο Κώστας Τασούλας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους ο Κώστας Τασούλας

Με 283 ψήφους (και 15 παρών) ο Κώστας Τασούλας εξελέγη πρόεδρος της Βουλής. Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν 298 βουλευτές και τον Κ. Τασούλα ψήφισαν όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ που ήταν παρών.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ο οποίος δεν έχει ορκιστεί λόγω της απουσίας του στις ΗΠΑ και η βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κωνσταντίνα Αδάμου.

Στόχος είναι «η Βουλή να ανατρέψει την εικόνα απαξίωσής της, φιλοδοξώντας να γίνει ο κοινοβουλευτικός πυλώνας της ανόρθωσης της χώρας» ανέφερε ο Κ. Τασούλας και πρόσθεσε εμφατικά: «στόχος πολύ δύσκολος, τιτάνιος θα έλεγα, αλλά ας φροντίσουμε να μην αποδειχθεί και σισύφειος!». Στην πρώτη του ομιλία ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι είναι ένας «συνεπής Νεοδημοκράτης».

«Η Βουλή δεν θα κριθεί από τον αριθμό των ερωτήσεων ή επερωτήσεων που θα υποβληθούν, αλλά από μια βαθύτερη ποιοτική διεργασία στη λειτουργία της και στον προορισμό της. Να γιατί στη Βουλή δεν πρέπει διαχρονικά να έχει θέση καμία αδιάλλακτη εκδοχή του σκληρού πλειοψηφικού κοινοβουλευτισμού! Να γιατί πρέπει να εκφράσουμε, όσο μπορούμε, την έννοια της ελεύθερης εντολής των βουλευτών, να γιατί οφείλουμε να τηρήσουμε κανόνες καλής νομοθέτησης στη νομοπαραγωγική διαδικασία κόντρα στην πολυνομία και στην κακονομία, να γιατί καλούμεθα να αποποιηθούμε την εμπαθή και τυφλή και την προφανώς αβάσιμη, όταν είναι προφανώς αβάσιμη και το ξέρουμε, μετατροπή κοινοβουλευτικών διαδικασιών σε γκιλοτίνες διαβολής ή δικονομικής εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων, να γιατί αξίζει να ασκούμε υπεύθυνο και τεκμηριωμένο Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, να γιατί δεν μπορούμε να δεσμεύουμε συστηματικά τις μελλοντικές Βουλές, να γιατί οφείλουμε να ολοκληρώσουμε ως Αναθεωρητική Βουλή με θεσμικό τρόπο τη Συνταγματική Αναθεώρηση που εκκρεμεί» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Όταν μιλάμε και επιδιώκουμε την ισχυρή Ελλάδα, κυριολεκτικά δεν ζητούμε επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά προσπάθεια κατάκτησης της κανονικότητας» είπε ο Κ. Τασούλας.
Στην πρώτη του ομιλία ο πρόεδρος της Βουλής έκανε αναφορές στον Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον Παναγιώτη Κανελλόπουλο, τον Άγγλο περιηγητή Χένρι Χόλλαντ, τον Αλέξανδρο Σβώλο, τον Δημήτρη Τσάτσο, την βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Μωρίς Ζενεβουά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL