Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Άνω-κάτω η ευρω-Ν.Δ. για την εκλογή Παπαδημούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άνω-κάτω η ευρω-Ν.Δ. για την εκλογή Παπαδημούλη

Αλαλούμ στους κόλπους των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. προκάλεσε η εισήγηση του επικεφαλής της "γαλάζιας" ευρωομάδας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ψηφίσουν τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη για μία από τις θέσεις των αντιπροέδρων του Κοινοβουλίου “επειδή είναι Έλληνας”.

Οι Έλιζα Βόζεμπεργκ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, έπειτα από παλινωδίες, έσπευσαν να δώσουν διαπιστευτήρια κομματικού πατριωτισμού, διαβεβαιώνοντας ότι δεν ακολούθησαν τη “γραμμή” του κ. Μεϊμαράκη! “Η ψήφος είναι μυστική και αποκλείεται να σας πω τι ψήφισα” διαμήνυσε ωστόσο ο Γιώργος Κύρτσος. Δεν τοποθετήθηκαν δημόσια για την πρόταση του κ. Μεϊμαράκη οι Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Θοδωρής Ζαγοράκης. "Άγνοια” για το θέμα δηλώνουν "γαλάζιες" πηγές! “Ψυχραιμία” συνέστησε σε καυστικό τόνο, μέσω Τwitter, o Δημήτρης Παπαδημούλης, που επανεξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Μένος Βέμπερ

Η εισήγηση του επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ. ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση προς την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καθώς ο Μάνφρεντ Βέμπερ είχε... φροντίσει, στη λίστα που εξέδωσε, να μην συμπεριλαμβάνεται ο Έλληνας ευρωβουλευτής. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε έντονες αντιπαραθέσεις, στην απερχόμενη Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ. “Στα πέντε λεπτά της ομιλίας σας, επιτεθήκατε πέντε φορές στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, για να βοηθήσετε τον πολιτικό σας φίλο, τον κ. Μητσοτάκη” είχε απαντήσει ενδεικτικά (10.5.16) ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Βέμπερ που ισχυριζόταν ότι “πρέπει να υπάρξει μια σθεναρή ηγεσία ώστε να ξεκινήσει μια σαφής πορεία με σταθερό προϋπολογισμό για την ανάκαμψη. Μην πιστεύετε τους λαϊκιστές, που λένε ότι μπορούμε να παρεκκλίνουμε από τα προγράμματα μεταρρύθμισης.”

“Διευκριστικά tweets”

"Διευκρινίζω προς άρση κάθε παρεξήγησης. Ποτέ δεν αποφασίστηκε από την ομάδα ευρωβουλευτών της Ν.Δ. η στήριξη του κ. Παπαδημούλη για την αντιπροεδρία του Ε.Κ. Πρόκειται περί παραπληροφόρησης! Τελεία και παύλα!” ισχυρίστηκε καταρχάς στο Τwitter η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

Η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. θεώρησε σκόπιμο να πραγματοποιήσει και δεύτερη ανάρτηση σημειώνοντας ότι “αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας”!

Διπλό “tweet” χρειάστηκε και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος για να αποσαφηνίσει τη θέση του! Αρχικά κράτησε κλειστά τα χαρτιά του αναρτώντας: “Όταν βασιζόμαστε σε fake news, υπάρχει πρόβλημα. Οι ευρωβουλευτές ψηφίσαμε κατά βούληση και μυστικά. Προσωπικά, τάσσομαι υπέρ της ενότητας, της ομόνοιας και της δημοκρατίας παντού. Αυτά προέταξα προεκλογικά για την ευημερία της Ελλάδας. Γιατί να αλλάξω τώρα; Πάμε ευρωπαϊκά”.

Μετά από αρκετές ώρες ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. έγινε... πιο σαφής στο κοινωνικά δίκτυα: "Πάντα πιστεύω σε αρχές και αξίες. Με αυτές ξεκίνησα την πορεία μου ως εκπρόσωπος των πολιτών και με αυτές συνεχίζω. Γι' αυτό δεν θα έπρεπε να γίνεται λόγος αν υποστήριξα ή όχι Παπαδημούλη, γιατί όχι, δεν το έκανα...”

“Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εννοείται!!!” “τουίταρε” και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. αρχικά είχε συμφωνήσει με τη σχετική εισήγηση του κ. Μεϊμαράκη!

“Ναι” Κύρτσου στις συναινέσεις για ευρωπαϊκές θέσεις

“Δεν πήραμε καμία γραμμή από κανέναν. Αυτά που λένε είναι κατασκευές. Ο Μεϊμαράκης δεν μας έδωσε οδηγία να ψηφίσουμε Παπαδημούλη” ισχυρίστηκε ο Γιώργος Κύρτσος (Θέμα Fm). Δεν πέρασε απαρατήρητο ωστόσο ότι ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. συμφώνησε σε δημοσιογραφική παρατήρηση ότι “τα ελληνικά κόμματα πρέπει να συναινούν στον στόχο να παίρνουν Έλληνες πολιτικοί ευρωπαϊκές θέσεις”. Πρόσθεσε δε ότι “η εκλογή του κ. Παπαδημούλη σε μία από τις 14 θέσεις αντιπροέδρων ήταν σχεδόν βέβαιη εφόσον τον επέλεξε η ευρωπαϊκή Αριστερά για υποψήφιό της”.

ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 150 ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ

Με 60,5% εξελέγη αντιπρόεδρος ο Δ. Παπαδημούλης

Ψυχραιμία” συνιστά σε όσους επιτίθενται στον Μεϊμαράκη και τους Έλληνες ευρωβουλευτές, που τον υπερψήφισαν

Σε αυτό το φόντο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης ανήρτησε στο Τwitter ότι “διάφοροι ακραίοι επιτίθενται στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και στους Έλληνες ευρωβουλευτές που με ψήφισαν ως αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Με εξέλεξε το 60,5% των ευρωβουλευτών. Δηλαδή και τουλάχιστον 150 ευρωβουλευτές από τον χώρο της Κεντροδεξιάς. Το θεωρώ μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα. Ψυχραιμία!".

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με τη δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο έλαβε 401 ψήφους, δηλαδή 165 παραπάνω από το σύνολο των κομμάτων που έδωσαν γραμμή για την υπερψήφισή του!

Διχοστασία στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Αγώνα κατά του Δ. Παπαδημούλη έδωσε η Εύα Καϊλή. Θετική ψήφος από τον Ν. Ανδρουλάκη

Η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπαδημούλη για την αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκάλεσε διχογνωμία και στους ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής. Η Εύα Καϊλή “όχι μόνο καταψήφισε αλλά έκανε αγώνα και κατά του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ”, σύμφωνα με πηγές του Στρασβούργου. Αντίθετα, θετική ψήφο έδωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Δεδομένο θεωρείται ότι δεν στήριξαν τον κ. Παπαδημούλη οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL