Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Το αντισημιτικό παρελθόν, βαρίδι για στελέχη της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το αντισημιτικό παρελθόν, βαρίδι για στελέχη της Ν.Δ.

“Τορπίλη” στη διμερή συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στον αγροτικό τομέα αποτελεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Jerusalem Post,» που αναφέρει -σύμφωνα με ανώτερη διπλωματική πηγή- ότι “το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη εξαιτίας του αντισημιτικού του παρελθόντος”. Επιπλέον, το ισραηλινό ειδησεογραφικό portal «Ynet» -που επικοινώνησε με το ΥΠΕΞ του Ισραήλ- έλαβε την απάντηση ότι η κυβέρνηση της χώρας “καλωσορίζει τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και τη νέα του κυβέρνηση”, αλλά επισημαίνει με νόημα ότι “μελετούμε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης και ειδικά τον διορισμό ενός από τους υπουργούς που είναι γνωστός για τις ρατσιστικές και αντισημιτικές του απόψεις και διερευνούμε τις συνέπειες αυτού του διορισμού».

“Εξάλειψη απομειναριών αντισημιτισμού”

Το δημοσίευμα εμπεριέχει την εξής αποκάλυψη: "Ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Σιωνιστικού Οργανισμού Yaakof Hagoel ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να ακυρώσει τον διορισμό λέγοντας πως έμεινε "έκπληκτος" και πως "είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι υποστηρικτής του Ισραήλ και των Εβραίων, όμως δεν επιτρέπεται να διορίσει στην κυβέρνηση έναν ξεκάθαρα αντισημίτη υπουργό".

Το ιστορικό Βορίδη

Ο αρθρογράφος θυμίζει πως ο Μ. Βορίδης εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία το 2012 και ορίστηκε υπουργός Υγείας το 2014 επί κυβερνήσεως Σαμαρά. "Ίδρυσε το Ελληνικό Μέτωπο και κατέβηκε στις εθνικές εκλογές μαζί με έναν άνδρα που είχε γράψει 1.400 σελίδες για τους Εβραίους. Και το 2005 μπήκε στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη, που κατηγορούσε τους Εβραίους για την 11η Σεπτεμβρίου και έλεγε μετά την επιχείρηση του Ισραήλ το 2008 στη Λωρίδα της Γάζας πως 'οι Εβραίοι μυρίζουν αίμα'".

Τα φλερτ “γαλάζιων” με το φίδι

Προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης και της Ν.Δ. -που αποτελούν κυρίως μετεγγραφές από τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη- έχουν φλερτάρει ποικιλοτρόπως με το φίδι του ναζισμού.

Σε σειρά τηλεοπτικών εκπομπών του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, διαφήμιζε το αντισημιτικού περιεχομένου βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη «Εβραίοι, όλη η αλήθεια».

«Ομολογώ ότι στο βιβλίο αυτό ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ξεπέρασε τον εαυτό του. Ο κ. Πλεύρης γενικώς είναι άνθρωπος που δεν μασάει τα λόγια του. Είναι φοβερό! Δηλαδή, το διαβάζεις και λες: είναι δυνατόν; Και με τέτοια στοιχεία μέσα που δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση;» είχε ισχυριστεί χαρακτηριστικά, επιχειρώντας τον εξής ελιγμό: “Δεν συμφωνούμε ιδεολογικά με αυτό το βιβλίο, το ξεκαθαρίζω προς πάσα κατεύθυνση. Άρα, όσοι το αγοράσετε θα ξέρετε ότι δεν είναι ένα βιβλίο με το οποίο εγώ συμφωνώ. Ιδεολογικά τουλάχιστον, όχι επί των στοιχείων που έχει».

Σε άλλη δε εκπομπή αναφέρει ότι «υπάρχουν μερικά στοιχεία μέσα, τα οποία ομολογουμένως, ακόμη και σ’ εμένα που δεν συμφωνώ με όλα όσα γράφει ο συγκεκριμένος συγγραφέας, μου δημιουργούν τρομακτικά ερωτηματικά. Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία τα οποία αν δεν τα έχετε υπόψη σας, πραγματικά ζείτε στο σκοτάδι. Παρουσιάζει πράγματα που θα τα διαβάζετε και θα τρίβετε τα μάτια σας»...

Η συγγνώμη

Ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., στις 6 Μαΐου, με αφορμή την παρουσία του σε τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων ανήρτησε στο Twitter "μια συγγνώμη για λάθη μου του παρελθόντος", προσθέτοντας ότι "ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε τότε και τον αντισημιτισμό οφείλουμε να τον ξεριζώσουμε". Η πρώτη “συγγνώμη” του Άδ. Γεωργιάδη είχε καταγραφεί πριν από δύο χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2017.

Ο Βορίδης έκανε τον... Καμπόσο

«Το Άργος έχει δήμαρχο, τον Δημήτρη Καμπόσο» ήταν η δήλωση - στήριξη (26.10.18) του Μ. Βορίδη προς τον διαγραμμένο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήμαρχο. Ο Δ. Καμπόσος, με αφορμή τα συλλαλητήρια των νεομακεδονομάχων, έλεγε “σταματήστε να υποχωρείτε Έλληνες. Σταματήστε να τους ακούτε και να σκύβετε το κεφάλι όταν βγαίνει το αβγό του φιδιού, γιατί αυτό είναι το αβγό του φιδιού”, ενώ αποκαλούσε τον τότε δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουράρη “αρεστό των Εβραίων”. Στις 27 Μαΐου επανεξελέγη δήμαρχος με ποσοστό 56% και τις "γαλάζιες" ευλογίες...

Οι θολές αναφορές του Θ. Πλεύρη

Στις 27 Απριλίου 2014 o Θάνος Πλεύρης -υποψήφιος στον συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου για τον Δήμο Αθηναίων- αναρτούσε στο Twitter ότι "σαν σήμερα έγινε η εισβολή των ναζί στην Αθήνα. Η μνήμη των εγκλημάτων τους κατά των Ελλήνων και της ανθρωπότητας, με αποκορύφωμα το Ολοκαύτωμα, είναι ζωντανή" προκαλώντας την αντίδραση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, καθώς “αποφεύγει να προσδιορίσει ως κύρια θύματα του Ολοκαυτώματος τους ανά την Ευρώπη Εβραίους, αλλά και τους Έλληνες Εβραίους που εξολοθρεύτηκαν κατά το Ολοκαύτωμα. Απέφυγε επιμελώς να αποδοκιμάσει και να καταδικάσει τα όσα επαίσχυντα αναφέρονται εις βάρος των Εβραίων στο βιβλίο 'Εβραίοι, όλη η αλήθεια', μνημείο αντισημιτισμού και μίσους, συγγραφέας του οποίου είναι ο Κ. Πλεύρης και τον οποίο υπερασπίστηκε ο Θ. Πλεύρης όντας τότε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου με το κόμμα ΛΑΟΣ".

Τρία χρόνια αργότερα (27.1.17), με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ο Θ. Πλεύρης επιχείρησε να γίνει πιο... σαφής, αναρτώντας στο Twitter: “Ημέρα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος των Εβραίων”.

Ο ύμνος των SS

Στις 23 Αυγούστου 2018, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος -χρησιμοποιώντας ως πάτημα την επέτειο του υπογραφής του Σύμφωνου Μολότοφ - Ρίμπεντροπ- ξεκίνησε τη ραδιοφωνική εκπομπή του (Θέμα FM) με τον ύμνο των SS! Ο νυν βουλευτής της Ν.Δ., στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να προωθήσει τη “θεωρία των δύο άκρων”, έβαλε στη συνέχεια και τη φωνή του Στάλιν, προκαλώντας την παρέμβαση του ΕΣΡ...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL