Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.8°C25.8°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.5°C23.8°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.8°C22.1°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
23 °C
21.5°C23.8°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.1°C24.1°C
2 BF 43%
Ο. Γεροβασίλη: Εμείς δεν θα κάνουμε μικροπολιτική τη στιγμή που η χώρα θρηνεί νεκρούς (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο. Γεροβασίλη: Εμείς δεν θα κάνουμε μικροπολιτική τη στιγμή που η χώρα θρηνεί νεκρούς (Video)

«Τα ζητήματα ασφάλειας του κάθε πολίτη και της χώρας δεν είναι αντικείμενο μικροπολιτικής. Παρά τη λάσπη και κακοήθεια που έχουμε δεχτεί, εμείς δε θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση σήμερα που θρηνεί πάλι η χώρα νεκρούς» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη για τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.https://www.youtube.com/embed/wwWAlnROwvk

«”Ευτυχώς” που αυτή τη φορά δεν ήταν στην Περιφέρεια Αττικής για να φταίει πάλι η συγκεκριμένη περιφέρεια» σημείωσε η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στην ΕΡ1.

Η Ο. Γεροβασίλη εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, καθώς επίσης και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Όπως είπε, χθες ήταν μία μέρα αντιπροσωπευτική για τα ακραία καιρικά φαινόμενα. «Είχαμε 100 πυρκαγιές, η μισή Ελλάδα καιγόταν και η υπόλοιπη βίωνε αυτά τα οποία είδαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρθηκε στην ανάγκη να στραφεί συνειδητά η προσοχή πάνω στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, καθώς τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται όλο και πιο ακραία φαινόμενα.

Η Όλγα Γεροβασίλη επισήμανε ότι η Πολιτική Προστασία είναι πλήρως θωρακισμένη, ενώ στη θέση του παραμένει κανονικά ο Γ. Ταφύλλης, παρά το γεγονός ότι έχει υποβάλει παραίτηση. «Όλη τη νύχτα ήταν στα καθήκοντά του» τόνισε, διαψεύδοντας τις ανακρίβειες που όπως είπε, έχουν ακουστεί. Μάλιστα ανέφερε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη όσον αφορά τις υποδομές, καλύτερα από πολλά παρελθόντα χρόνια, ενώ είναι εξασφαλισμένα τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης για την επόμενη πενταετία.

«Έχει γίνει πολύ μεγάλη συζήτηση και μία μικροπολιτική εκμετάλλευση πάνω σε ακραία φαινόμενα και σε θανάτους ανθρώπους. Πρέπει να το αντιμετωπίζουμε σοβαρά, οι καιροί που περνάμε είναι ιδιαιτέρως σοβαροί. Καμία κυβέρνηση όταν αναλαμβάνει καθήκοντα σε ευνοούμενο κράτος, δεν αποκεφαλίζει μέσα σε λίγες ώρες τους επικεφαλής κρίσιμων δομών του κράτους» τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπενθύμισε ότι τη στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, η αστυνομία είναι ακέφαλη.

«Το 2015 κρατήσαμε τον αρχηγό αστυνομίας επί ένα χρόνο, που δεν ήταν δική μας επιλογή αλλά επιλογή της κυβερνήσεως Σαμαρά.  Όλος ο μηχανισμός του κράτους πρέπει να είναι σε ετοιμότητα ανεξαρτήτως του τι συμβαίνει στην πολιτική ζωή της χώρας» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Μία ευνοούμενη πολιτεία έχει όρους και κανόνες για το πότε, πώς και με ποιους κανόνες αλλάζουν οι ηγεσίες. Δεν μπορούμε να πάμε στην εποχή του εγώ θέλω όλους δικούς μου και τα παίρνω όλα πάνω μου, σα να είναι συγκεντρωτικό, απολυταρχικό κράτος. Αυτό θέλουμε να δομήσουμε ή μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που έχει συνέχεια διοίκησης; Γιατί πρέπει το κράτος να σταματάει σε μία ημέρα επειδή άλλαξε μία κυβέρνηση;».

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL