Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ.Κούλογλου: Η Ελλάδα οδηγείται σε Καθεστώς Όρμπαν

Eurokinissi

«Η λογοκρισία, ο προσωπικός έλεγχος των μέσων ενημέρωσης και οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων είναι πρακτικές αντίθετες προς τις δημοκρατικές αξίες της ΕΕ», υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Την επίθεση του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου εναντίον ξένων ανταποκριτών στην Αθήνα και ιδιαίτερα ξένων ανταποκριτών στη γαλλική εφημερίδα Liberation, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου στο EURACTIV.COM.

«Δυστυχώς, αυτή η επίθεση εναντίον ξένων ανταποκριτών δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό. Με προεδρικό διάταγμα, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε υπό τον προσωπικό του έλεγχο τον δημόσιο τηλεοπτικό οργανισμό καθώς και το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)», δήλωσε ο Σ. Κούλογλου και πρόσθεσε: «Η λογοκρισία, ο προσωπικός έλεγχος των μέσων ενημέρωσης και οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων είναι πρακτικές αντίθετες προς τις δημοκρατικές αξίες της ΕΕ. Η Ελλάδα κατευθύνεται προς ένα καθεστώς Όρμπαν».

Το EURACTIV, υπενθυμίζει ότι σε άρθρο που δημοσιεύθηκε μετά τις εθνικές εκλογές την περασμένη Κυριακή, η Liberation γράφει ότι με νέο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι δυναστείες επέστρεψαν στην κυβέρνηση της χώρας. Σχολιάζοντας το άρθρο, ο πρώην δημοσιογράφος και βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου δήλωσε ότι η Liberation δεν αποτελεί σημαντική εφημερίδα και επιτέθηκε κατά ξένων ανταποκριτών στην Αθήνα.

Το  Εuractiv αναφέρει τη φράση του Μπ. Παπαδημητρίου: «Yπάρχει δυστυχώς μια πλέμπα δημοσιογράφων – ανταποκριτών οι οποίοι έγλειφαν τα παπούτσια των Συριζαίων στα γεμάτα καπνό -και χασισοκαπνό κιόλας- γραφεία μέσα στο Μαξίμου και έγραφαν μετά ό,τι τους άφηνε το θολωμένο από το χασίσι μυαλό τους». Στη συνέχεια αναφέρεται η απάντηση της Liberation η οποία κατηγόρησε τον Μπ. Παπαδημητρίου για διάδοση ψευδών ειδήσεων, λέγοντας ότι η επίθεση και οι ισχυρισμοί του είναι “γελοίοι”.

Εξάλλου, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε στο Euractiv ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λογόκρινε ακόμη και την Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, για τη συμφωνία αλλαγής ονόματος της Βόρειας Μακεδονίας.

Η Μέι κάλεσε τον Μητσοτάκη να τον συγχαρεί για την εκλογή του. Μετά την τηλεφωνική συνομιλία, το γραφείο του Πρωθυπουργού είπε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο με την Τουρκία. Ωστόσο, η βρετανική κυβέρνηση εξέδωσε δήλωση στην οποία τονίζει ότι η Μέι «χαιρέτισε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη να τηρήσει την εφαρμογή της συμφωνίας».

Το Euractiv, σημειώνει ότι όσο ήταν στην αντιπολίτευση, η ΝΔ αντιτίθετο έντονα στη συμφωνία των Πρεσπών και προσπάθησε να την εμποδίσει. “Η εφαρμογή της συμφωνίας τώρα πιθανόν να θέσει το συντηρητικό κόμμα σε μια δύσκολη θέση απέναντι στους ψηφοφόρους του”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο