Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Ευρωομάδα της Αριστεράς: Κατόρθωμα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωομάδα της Αριστεράς: Κατόρθωμα τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Πολύ θετικές ήταν οι αντιδράσεις Ευρωβουλευτών την Ευρωομάδας της Αριστεράς (GUENGL) την Τετάρτη στις Βρυξέλλες για τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές. Όλα τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έδωσαν συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ και ευχήθηκαν κάθε επιτυχία από εδώ και πέρα.

Η συζήτηση έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο στα πλαίσια της πρώτης συνεδρίασης της GUE/NGL μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί εισήγηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, καθώς και παρεμβάσεις των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, Κώστα Αρβανίτη και Πέτρου Κόκκαλη κατά σειρά.

https://www.youtube.com/embed/wCmrY705Agc

«Φυσικά εμείς αγωνιζόμασταν για τη νίκη και την πρωτιά. Παρ’ ότι ξέραμε ότι αυτό το πράγμα είναι δύσκολο, 40 μέρες μετά από μία εκλογή στις Ευρωεκλογές όπου συγκεντρώσαμε 24%. Έτσι κλείνει ένας κύκλος μιας διακυβέρνησης της Ελλάδας από μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και κορμό το ΣΥΡΙΖΑ 4,5 χρόνων. Επί 4,5 χρόνια δώσαμε μια σκληρή μάχη, αντιμετωπίζοντας έναν πόλεμο» δήλωσε ο Δ. Παπαδημούλης.

«Είχαμε ένα ειδικό υπουργείο για τους πρόσφυγες και τώρα αυτό το υπουργείο περνά στον έλεγχο της αστυνομίας - στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Έτσι, το ζήτημα των προσφύγων, όπως παρεμπιπτόντως και η επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία - δεν θεωρείται κοινωνικό ζήτημα, δεν θεωρείται διεθνές ζήτημα. Θεωρείται αστυνομικό ζήτημα» σημείωσε ο Στ. Κούλογλου.

«Μην παίζουμε με τις λέξεις. Είναι ακραία δεξιά πολιτική. Μην μπλέκουμε την ακροδεξιά με τη ναζιστική ιστορία. Είναι στην ίδια πολυκατοικία, αλλά είναι σημαντικό αυτό. Αυτά που επισήμανε ο Στέλιος, αφού βεβαίως ο Δημήτρης έκανε την πλήρη ανάλυση της πολιτικής δομής, φωτογραφίζουν πλήρως την αντίληψή τους σε ότι αφορά στο κράτος δικαίου, ακόμα και για κράτος αστικού τύπου. Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση περνά στα χέρια, στο γραφείο του πρωθυπουργού» ανέφερε από την πλευρά του ο Κ. Αρβανίτης.

«Το ποσοστό που έχει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντυπωσιακό για την Ευρωπαϊκή Αριστερά. Κι ακόμα πιο εντυπωσιακό ήταν τόσα χρόνια που ήταν στην κυβέρνηση. Θα ήθελα λοιπόν απλώς να συμπληρώσω την δήλωση του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το 31% να ανακαλύψει ξανά τις σχέσεις του με την κοινωνία» επισήμανε ο Π. Κόκκαλης.

«Προσωπικά μπορώ να πω ότι 31,5% είναι ένα ποσοστό το οποίο τα περισσότερα μέλη του δικού μου κόμματος, θα το έβρισκαν πολύ ευχάριστο, δεν θα θύμωναν» δήλωσε ο Nikolaj Villumsen (Enhedslisten - Δανία - Προεδρεύων της Ομάδας).

«Σε πολλά θέματα, έγιναν τα πρώτα βήματα, τα οποία δεν είχαν γίνει ποτέ πριν. Και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να το εκτιμήσουμε. Ναι πράγματι, δεν υπάρχει ευγνωμοσύνη στην πολιτική» τόνισε η Cornelia Ernst (Die Linke – Γερμανία).

«Συγχαρητήρια στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα που πέτυχαν, γιατί νομίζω ότι πρέπει να το πούμε ότι το ποσοστό που πήραν ήταν πάρα πολύ σημαντικό, αλλά και σε απόλυτες ψήφους επίσης. Πρέπει να πω ότι τα τελευταία πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε ουσιαστικά στα χέρια της Ευρωπαϊκής διακυβέρνησης - μην το ξεχνάμε. Μην ξεχνάμε τι ζήσαμε και τι εξακολουθούμε να ζούμε. Και πρέπει να επιμείνουμε ότι είναι μεγάλη επιτυχία, κατόρθωμα να πετύχουν το αποτέλεσμα που πέτυχαν, παρά τα όποια σφάλματα μπορεί να έγιναν, που σίγουρα έγιναν» υπογράμμισε ο Pernando Barrena (EH Bildu - Χώρα των Βάσκων).

https://www.youtube.com/embed/le1LvW9NN78

«Συμφωνώ κι εγώ με τα συγχαρητήρια βέβαια, κι ενώνω κι εγώ τη φωνή μου με τα συγχαρητήρια αυτά. Παρά όλες αυτές τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι σύντροφοι και οι¬ συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό και θέλω λοιπόν να τους ευχηθώ κάθε επιτυχία στη συνέχεια και πολύ θάρρος για τα επόμενα βήματα, που σίγουρα θα είναι περίπλοκα και θα απαιτήσουν όλοι και όλες να καθίσουμε και να σκεφτούμε πως θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που έχει η Ευρώπη μπροστά της, και η Ελλάδα εννοείται» ανέφερε η Sira Rego (Izquierda Unida – Ισπανία).

«Ευχαριστώ τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ για την επισκόπηση και το σχολιασμό των εκλογικών αποτελεσμάτων. Τους ευχαριστώ και τους συγχαίρω για τον αγώνα που έδωσαν. Ήταν ένας αγώνας πολύ δύσκολος, σε αντίξοες συνθήκες. Το σύνολο των εξουσιών κι όσοι είχαν τον πλούτο στα χέρια τους και τα ΜΜΕ ήταν στα χέρια των αντιπάλων τους στην πραγματικότητα» σημείωσε ο Manuel Bombard (La France Insoumise – Γαλλία).

«Ευχαριστούμε τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ για την ενημέρωση. Τους ευχαριστούμε και για τον πολύ δύσκολο, σκληρό αγώνα που έδωσαν κάτω από συνθήκες όχι ευνοϊκές το τελευταίο διάστημα» επισήμανε τέλος ο Γιώργος Γεωργίου (ΑΚΕΛ – Κύπρος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL