Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Προσφυγή στο εκλογοδικείο για επανακαταμέτρηση σε όλη την Ελλάδα - Ν. Μιχαλολιάκος: "Επιστρέφουμε εκεί όπου γίναμε δυνατοί: στους δρόμους και στις πλατείες" * Χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα οι απολογίες στη δίκη, επισημαίνει η πολιτική αγωγή / Πανικόβλητη η Χ.Α., απειλεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσφυγή στο εκλογοδικείο για επανακαταμέτρηση σε όλη την Ελλάδα - Ν. Μιχαλολιάκος: "Επιστρέφουμε εκεί όπου γίναμε δυνατοί: στους δρόμους και στις πλατείες" * Χωρίς κοινοβουλευτικό μανδύα οι απολογίες στη δίκη, επισημαίνει η πολιτική αγωγή / Πανικόβλητη η Χ.Α., απειλεί

Με απειλές για συνέχιση της δράσης των ταγμάτων εφόδου υποδέχθηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος την απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα όμως, η ναζιστική οργάνωση προανήγγειλε προσφυγή στο εκλογοδικείο για επανακαταμέτρηση των ψήφων της σε όλη την Ελλάδα, κίνηση που φανερώνει τον πανικό για την απώλεια της βουλευτικής ασυλίας του αρχηγού και των ηγετικών στελεχών της. Πάντως, ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης απουσίαζε από τη δήλωση του Ν. Μιχαλολιάκου, ενώ ήταν παρόντες οι στενοί του συνεργάτες και συγγενείς.

Ήδη δικηγόροι της πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής αξιολόγησαν ως σημαντικό γεγονός ότι η ηγεσία της θα απολογηθεί χωρίς βουλευτική ιδιότητα, δηλαδή την προστατευτική ασπίδα του νόμιμου κοινοβουλευτικού κόμματος που χρησιμοποιούσε συχνά η Χρυσή Αυγή για να καλύψει τα εγκλήματά της. Μάλιστα, η πολιτική αγωγή επισήμανε ότι η ίδια η Χρυσή Αυγή έπεσε στην παγίδα που έστηνε καθυστερώντας με συνεχείς ενστάσεις και κωλυσιεργία τη δίκη, με αποτέλεσμα η τελική της φάση να διεξαχθεί μετά τις εκλογές και την απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Η πολιτική αγωγή σημείωσε επίσης και τη στέρηση οικονομικών και ανθρώπινων πόρων που συνεπάγεται για τη Χρυσή Αυγή η απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Η Χρυσή Αυγή δεν λάμβανε κρατική χρηματοδότηση, όμως οι βουλευτές της λάμβαναν τη βουλευτική αποζημίωση, ενώ ως κοινοβουλευτικό κόμμα απασχολούσε πολλούς μετακλητούς και αποσπασμένους υπαλλήλους, διευρύνοντας τον κύκλο των επαγγελματικών στελεχών της.

Δίπλα στην κόρη του Ουρανία και τον κουμπάρο του Χρήστο Παππά, ο Ν. Μιχαλολιάκος έστειλε «μήνυμα σε εχθρούς και φίλους" ότι «η Χρυσή Αυγή δεν τέλειωσε». Ο Ν. Μιχαλολιάκος προειδοποίησε ότι «επιστρέφουμε εκεί όπου γίναμε δυνατοί: στους δρόμους και στις πλατείες», κάνοντας λόγο για συνέχιση ενός σκληρού αγώνα «ενάντια στον μπολσεβικισμό και τον άγριο καπιταλισμό που έρχεται». Φυσικά, ο Ν. Μιχαλολιάκος έκλεισε την ομιλία του με τη ναζιστική κραυγή «Ζήτω η νίκη!»

Αντίστοιχες απειλές για συνέχιση της δράσης των ταγμάτων εφόδων της Χρυσής Αυγής έκανε και ο Ηλίας Παναγιώταρος με το γνωστό του ύφος. «Όσο για τις ασυλίες, τα καλύτερα 'γλέντια' με εσάς τα έχουμε κάνει δίχως αυτές» ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά στο Τwitter.

Μ. Φύσσα: "Θα ξεμπερδέψει η κοινωνία μ' αυτό το μόρφωμα"

«Το Κερατσίνι από χθες χαμογελάει και κλαίει μαζί. Θα ξεμπερδέψει η κοινωνία μ' αυτό το μόρφωμα που λέγεται φασισμός - ναζισμός και θα πάει εκεί όπου ήταν. Στα έγκατα της γης, στις τρύπες τους» δήλωσε η Μάγδα Φύσσα μιλώντας στον Αθήνα 984 FM σε σχέση με την απώλεια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Χρυσής Αυγής. «Την πόρτα της εισόδου στη Βουλή τους την έκλεισε ο κόσμος» τόνισε η Μ. Φύσσα αναφερόμενη στο αντιφασιστικό κίνημα και όσους ενημερώνουν για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η Μ. Φύσσα εξέφρασε την ικανοποίησή της που «θα σταματήσουμε να βλέπουμε αυτές τις χυδαιότητες που βλέπαμε στη Βουλή», αλλά και την αισιοδοξία της για τη δίκη. «Είναι πολύ σημαντικό ότι οι κατηγορούμενοι δεν θα έρχονται με τη βουλευτική τους ιδιότητα και την έπαρση που τους διέκρινε» υπογράμμισε η Μ. Φύσσα, σημειώνοντας ότι «θέλω να πιστεύω πως θα πάνε όλα καλά και στη δίκη και κάποια στιγμή θα δικαιωθούμε όλοι εμείς που παλέψαμε γι' αυτό και πάνω από όλα θα δικαιωθεί ο Παύλος. Το αίμα του θα τους πνίξει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL