Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Με επίθεση σε Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο Βαρουφάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με επίθεση σε Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε ο Βαρουφάκης

Με 3,4% το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη κατάφερε να εκπροσωπηθεί στην Βουλή με 9 βουλευτές. Σχολιάζοντας τη νίκη της Ν.Δ. ο Γ. Βαρουφάκης παρατήρησε ότι «ο λαός τιμωρεί τις κυβερνήσεις που επιβάλλουν Μνημόνια» κι επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα. Ισχυρίστηκε ότι με τους χειρισμούς του μετά το δημοψήφισμα του 2015 ο Αλ. Τσίπρας «ανέσυρε» τη Ν.Δ. από το «καλάθι των αχρήστων» που την είχε βάλει ο λαός και την έβαλε «στις ράγες» που «με μαθηματική ακρίβεια» την οδηγούσαν στη χθεσινή νίκη.

Ο Γ. Βαρουφάκης δεσμεύτηκε ότι το ΜέΡΑ25 μέσα στη Βουλή θα δώσει «ανένδοτο μονομέτωπο αγώνα εναντίον της παρασιτικής ολιγαρχίας, που πολύ φοβόμαστε ότι από αύριο το πρωί η συγκεκριμένη ηγεσία της Ν.Δ. θα αρχίσει να θεμελιώνει πάνω στο τέταρτο Μνημόνιο που της κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ». Σε σχέση με το ποσοστό που έλαβε το κόμμα του πατήρησε ότι είναι μικρό μεν, αλλά «αρκετά μεγάλο για να αλλάξει πολλά».

Ποιοι εκλέγονται

Το ΜέΡΑ25 φαίνεται να κερδίζει έξι έδρες στην Αττική, δύο έδρες στη Θεσσαλονίκη και μία έδρα στην Αχαΐα. Στη σταυροδοσία προηγούνται η Αγγελική Αδαμοπούλου στην Α' Αθηνών, ο Κλέων Γρηγοριάδης στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ο Κρίτων Αρσένης στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, η Σοφία Σακοράφα στον Νότιο Τομέα Αθηνών, η Μαρία Απατζίδη στην Ανατολική Αττική, η Κωνσταντίνα Αδάμου στη Β' Θεσσαλονίκης, η Λίτσα Αποστολοπούλου στην Αχαΐα.

Ο Γ. Βαρουφάκης εκλέγεται και στη Β' Πειραιά και στην Α' Θεσσαλονίκης και θα πρέπει να διαλέξει μία από τις δύο. Ο ίδιος ψήφισε στο Παλαιό Φάληρο καταφθάνοντας στο εκλογικό κέντρο με μηχανή συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Δανάη Στράτου, η οποία ήταν υποψήφια στην Α' Πειραιώς, όπου το ΜέΡΑ25 δεν εκλέγει βουλευτή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL