Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Κλείνει το μάτι στη Ν.Δ. ο Κυρ. Βελόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κλείνει το μάτι στη Ν.Δ. ο Κυρ. Βελόπουλος

Τον ακροδεξιό του μανδύα επεχείρησε να βγάλει ο Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος μέσα σε 45 μέρες μπήκε και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή! Με ποσοστό 3,74% η Ελληνική Λύση εξέλεξε 10 βουλευτές.

Ο Κ. Βελόπουλος σε συνέντευξή του (στον ΑΝΤ1) υποστήριξε ότι “δεν έχουμε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή και χαίρομαι που οι ναζιστές μένουν εκτός Βουλής. Δεν πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι της Χ.Α. στράφηκαν στην Ελληνική Λύση”. Μάλιστα ισχυρίστηκε ότι “δεν είμαστε δεξιά της Ν.Δ.”, όμως συμπλήρωσε ότι “η ιδεολογία μας είναι ο Ελληνισμός”.

Απέφυγε να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει στη Βουλή λέγοντας ότι δεν θα είναι αρνητικός “σε όλα” και έδειξε έτοιμος για συνεννόηση δηλώνοντας με νόημα: “Το τι θα κάνουμε σε ζητήματα όπως η εκλογή του προέδρου της Βουλής ή η συνταγματική αναθεώρηση, έχει να κάνει με τις θέσεις μας αλλά και τα ονόματα που θα προταθούν”.

Με βάση τα αποτελέσματα η Ελληνική Λύση εκλέγει από έναν βουλευτή σε Επικρατείας (Βασίλη Βιλιάρδο), Α' Αθηνών (Βασίλη Γραμμένο), Βόρειο Τομέα (Κατερίνα Αλεξοπούλου), Δυτικό Τομέα (Μαρία Αθανασίου), Νότιο Τομέα (Δημήτρη Βαγενά), Β' Πειραιά (Σοφία Ασημακοπούλου), Ανατολική Αττική (Αντώνη Μυλωνάκη), Α' Θεσσαλονίκης (Κυριάκο Βελόπουλο), Β' Θεσσαλονίκης (Κώστα Χήτα), Σερρών (Κώστα Μπούμπα). Το υψηλότερο ποσοστό του κόμματος ήταν στη Φλώρινα 7,43%, ενώ ψηλά ήταν στη Βόρεια Ελλάδα και σε Β' Πειραιά, Ανατολική και Δυτική Αττική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL