Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
ΚΚΕ: "Κυβερνητική εναλλαγή χωρίς ουσιαστική αλλαγή πολιτικής"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΚΚΕ: "Κυβερνητική εναλλαγή χωρίς ουσιαστική αλλαγή πολιτικής"

«Τα δύσκολα δεν τέλειωσαν, το παραμύθι της δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης δεν αφορά την καθημερινότητα του λαού μας» σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά το 5,4% που συγκέντρωσε το ΚΚΕ παραμένοντας σταθερό σε σχέση με τις ευρωεκλογές και σημειώνοντας μικρή μείωση σε σχέση με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Ο Δ. Κουτσούμπας μίλησε για «κυβερνητική εναλλαγή χωρίς ουσιαστική αλλαγή πολιτικής». Το Eurogroup συνεδριάζει σήμερα και «θα υπενθυμίσει στη νέα κυβέρνηση της Ν.Δ. τις δεσμεύσεις και τις αντιλαϊκές προτεραιότητες».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι στις εκλογές κατεγράφη «δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», χαρακτήρισε όμως «αρνητικό» το γεγονός ότι «ένας κόσμος στράφηκε σε παλιότερες, δοκιμασμένες αντιλαϊκές επιλογές, όπως είναι η Ν.Δ.» αναγνωρίζοντας ότι στις εκλογές κατεγράφη «συνολική τάση συντηρητικοποίησης». Ισχυρίστηκε ότι «η καπηλεία, η συκοφάντηση αριστερών, σοσιαλιστικών αξιών από τον ΣΥΡΙΖΑ αποστράτευσαν αριστερό, ριζοσπαστικό κόσμο».

Σε σχέση με το αποτέλεσμα του ΚΚΕ ο Δ. Κουτσούμπας υποστήριξε ότι αυτό «επιτεύχθηκε μέσα σε συνθήκες πόλωσης, εκβιαστικών διλημμάτων, απογοήτευσης, αποχής, μειωμένων απαιτήσεων».

Ανακατατάξεις στην Κ.Ο. του ΚΚΕ

Το ΚΚΕ φαίνεται ότι χάνει τις έδρες του σε Αιτωλοακαρνανία, Ηράκλειο και Μαγνησία, κερδίζοντας, αντίθετα, έδρες σε Α’ Πειραιά, Εύβοια, καθώς και δεύτερη έδρα στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Με βάση τα πρώτα στοιχεία από τη σταυροδοσία, το ΚΚΕ επανεκλέγει τους περισσότερους βουλευτές του στην Αττική, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας εκλέγεται στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και την Α’ Θεσσαλονίκης. Η Σεμίνα Διγενή, που παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής, προηγείται στη σταυροδοσία στην Α’ Πειραιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL