Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Αυτοδυναμία ή (οικονομικό) χάος...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αυτοδυναμία ή (οικονομικό) χάος...

«Έκανα μια αυτονόητη παρατήρηση, ότι εάν δεν λάβουμε αυτοδυναμία θα πάμε σε εκλογές άμεσα με απλή αναλογική» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθώντας να εμφανίσει την απειλή του για αυτοδυναμία της Ν.Δ. ή εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο ως «απλή διαπίστωση» ότι κανένα άλλο μικρότερο κόμμα δεν ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. Αναλυτικότερος ήταν ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η Ν.Δ. ζήτησε αυτοδυναμία αφού το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ξεκαθάρισε ότι δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. προσφέροντας μόνο ψήφο ανοχής.

«Δεν έχω ακούσει άλλο κόμμα να λέει ότι θα ενδιαφερόμουν να στηρίξω κυβέρνηση συνεργασίας. Η μόνη σίγουρη λύση για να έχει ο τόπος ισχυρή κυβέρνηση είναι ο κόσμος να εμπιστευτεί τη Ν.Δ.» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Κ. Μητσοτάκης. «Ζητώ ισχυρή εντολή για να εφαρμόσω το πρόγραμμά μου» πρόσθεσε, ισχυριζόμενος ότι «η ισχυρή εντολή που ζητάει η Ν.Δ. είναι εντολή διαπραγμάτευσης και με τους δανειστές».

Νέες εκλογές

«Αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τη Δευτέρα θα έχουμε νέες εκλογές. Ψήφος ανοχής σημαίνει ακυβερνησία και χάος» ξεκαθάρισε και ο Άδ. Γεωργιάδης υποστηρίζοντας ότι η Ν.Δ. είχε ταχθεί υπέρ ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων μέχρι την ημέρα που η Φώφη Γεννηματά ξεκαθάρισε δημοσίως ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. δίνει μόνο ψήφο ανοχής σε ενδεχόμενη κυβέρνηση Ν.Δ. Ο Άδ. Γεωργιάδης άφησε, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. εφόσον αυτό δεχτεί να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. υπό τον Κ. Μητσοτάκη δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης και όχι ανοχής.

Μάλιστα, ο Άδ. Γεωργιάδης καταφέρθηκε με βαριές εκφράσεις εναντίον του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τη στάση του σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «θα είναι απέξω και θα το παίζουν κουμπάρες. Να ψάξουν από αλλού κορόιδα». Επίσης πρόσθεσε ότι «δεν μπορείς να παίζεις με τη χώρα. Δεν το περίμενα αυτό από την κ. Γεννηματά. Οδηγούμαστε σε αβεβαιότητα με ευθύνη του ΚΙΝ.ΑΛΛ.», απειλώντας ότι χωρίς σταθερή κυβέρνηση την Κυριακή το βράδυ θα οδηγηθούμε σε «εκλογές με απλή αναλογική κι ο καθένας θα πάρει την ευθύνη του».

Οικονομική καταστροφολογία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο αρνητικής αντίδρασης των αγορών σε περίπτωση που δεν υπάρξει «καθαρή» λύση στο ζήτημα του σχηματισμού κυβέρνησης την Κυριακή το βράδυ και προέτρεψε χαρακτηριστικά να αναλογιστούμε αν το επιτόκιο δανεισμού της χώρας θα συνεχίσει την καθοδική του πορεία ή αν θα ανέβει εφόσον υπάρξει κυβερνητική αστάθεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL