Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ο Αλ. Τσίπρας "ρίχνει το γάντι": / Ο Αλ. Τσίπρας "ρίχνει το γάντι": Να πει ο Μητσοτάκης αν η πιστοληπτική γραμμή είναι το σχέδιο της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Αλ. Τσίπρας "ρίχνει το γάντι": / Ο Αλ. Τσίπρας "ρίχνει το γάντι": Να πει ο Μητσοτάκης αν η πιστοληπτική γραμμή είναι το σχέδιο της Ν.Δ.

Την αποκάλυψη του σχεδίου της Ν.Δ. να επιστρέψει την Ελλάδα στα Μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ανακοίνωση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους. “Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι στο σχήμα 'πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω' αφήνουν ανοιχτή την κερκόπορτα να γυρίσουμε πίσω” ανέφερε.

Μάλιστα, επεσήμανε ότι η γραμμή πιστοληπτικής στήριξης σημαίνει Μνημόνιο. “Με βάση το άρθρο 3 παράγραφος 5 του καταστατικού του ESM, για να αποκτήσει μια χώρα γραμμή πιστοληπτικής στήριξης, χρειάζεται να υπογράψει η χώρα αυτή Μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Άρα, λοιπόν, να ποιο είναι το σχέδιο, κατά τα λεγόμενα του Μπ. Παπαδημητρίου, των πολιτικών μας αντιπάλων” σημείωσε ο πρωθυπουργός.

“Το σχέδιο των πολιτικών μας αντιπάλων αρχίζει και ξεδιπλώνεται σιγά - σιγά, από σκόρπια αφηγήματα είναι αλήθεια, αφού γι’ αυτό τον λόγο δεν δέχονται την πρόσωπο με πρόσωπο προγραμματική αντιπαράθεση. Το σχέδιο είναι να πάρει το 'μαξιλάρι' της ρευστότητας, να μην το χρησιμοποιήσει για να ρίξει τα πλεονάσματα, να μας οδηγήσει σε νέο Μνημόνιο και έτσι να δικαιολογήσει το κύμα αυτών των μεταρρυθμίσεων που έχει προαναγγείλει, που προφανώς θα είναι βαθιά αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, με πρώτες τη διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος αλλά και διάφορες άλλες περικοπές επιδομάτων, το 1 προς 5 στον δημόσιο τομέα και άλλα πολλά” τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε εμφατικά: “Πάμε μαζί για να μην επιτρέψουμε αυτή την προοπτική. Πάμε μαζί Αριστερά, Οικολόγοι, Προοδευτική Συμμαχία, δημοκρατικοί πολίτες, για να βάλουμε φρένο σ' αυτά τα σχέδια. Το θετικό νέο είναι ότι πάμε μαζί και θα βάλουμε φρένο. Το αρνητικό νέο είναι ότι πράγματι υπάρχει αυτός ο σχεδιασμός”.

Ο Αλ. Τσίπρας κάλεσε τον Κ. Μητσοτάκη να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα: “Είναι αυτό το σχέδιό τους; Είναι το σχέδιό του να οδηγήσει τη χώρα σε πιστοληπτική γραμμή, όπως λέει και ο Μπ. Παπαδημητρίου, και όπως ζητούσε επίμονα ο Γ. Στουρνάρας, που σημαίνει Μνημόνιο; Αν είναι αυτό το σχέδιό του, πρέπει να βγει και να το πει στον ελληνικό λαό. Αν δεν είναι αυτό το σχέδιό του, επίσης πρέπει με καθαρό τρόπο να διαψεύσει τον Μπ. Παπαδημητρίου, τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ., στον και οποίο εύχομαι καλή επιτυχία στην προσπάθειά του, διότι προφανέστατα θα είναι πιο φυσικός του χώρος να υπερασπίζεται αυτές τις ιδέες και τις απόψεις της Ν.Δ. στη Βουλή, παρά ως αντικειμενικός δημοσιογράφος σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Ελπίζω να απαντήσει ο Κ. Μητσοτάκης. Δεν έχει απαντήσει για άλλα κρίσιμα θέματα, ελπίζω τουλάχιστον σ' αυτό να δώσει μια απάντηση, διότι αν δεν δώσει απάντηση, εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι το δεδομένο και πρέπει ο ελληνικός λαός να το γνωρίζει πάρα πολύ καλά, ότι το σχέδιο είναι το τέταρτο Μνημόνιο”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL