Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Η Γεννηματά ζητά ψήφο στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να καταργήσει την απλή αναλογική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Γεννηματά ζητά ψήφο στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. για να καταργήσει την απλή αναλογική

Με επίθεση προς τον Αλ. Τσίπρα και εσχάτως κυρίως προς τον Κυρ. Μητσοτάκη, που απειλεί το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με το τελεσίγραφο του για «αυτοδυναμία ή εκλογές με απλή αναλογική», η Φ. Γεννηματά προχωρά στις τελευταίες μέρες πριν από την κάλπη της 7ης Ιουλίου. Σήμερα το βράδυ στο Θησείο πραγματοποιεί την κεντρική προεκλογική ομιλία της.

Από τη Ρόδο, με ένα επιχείρημα που είναι αφελές να θεωρηθεί ότι μπορεί να βρει ανταπόκριση, η Φ. Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα πως με το γεγονός ότι μετέβη κατευθείαν από την έκτακτη σύνοδο των Βρυξελλών στο Ηράκλειο για την ομιλία του τη Δευτέρα το βράδυ, αποδείχθηκε πως δεν ήθελε το ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι «απέφυγε το ντιμπέιτ όπως ο διάολος το λιβάνι, γιατί», λέει, δεν ήθελε να αναδείξει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «τι σημαίνει πραγματικές προοδευτικές πολιτικές». Αυτά ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει διαθέσιμος για οποιαδήποτε άλλη ημέρα και αφού αυτό δεν κατέστη δυνατό εξαιτίας των υπόλοιπων κομμάτων, είχε προθυμοποιηθεί να μεταβεί απευθείας από τις Βρυξέλλες για το ντιμπέιτ της Δευτέρας το βράδυ ακόμα και χωρίς προσωπική προετοιμασία για μια τέτοια τηλεαναμέτρηση.

Ως προς τη Ν.Δ., η Φ. Γεννηματά κάλεσε τον Κυρ. Μητσοτάκη να απαντήσει αν «θα αναλάβει την ευθύνη ο κ. Μητσοτάκης να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές με απλή αναλογική» και τον κατηγόρησε ότι «εκβιάζει ωμά τον ελληνικό λαό με το όπλο του κ. Τσίπρα, την απλή αναλογική, που κατά τα αλλά την καταδικάζει». Μη κρύβοντας την πραγματική ανησυχία της για ένα τέτοιο σενάριο, ζήτησε από «όσους απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και ίσως ψήφισαν στις ευρωεκλογές Ν.Δ. για να γλιτώσουν το συντομότερο από τον κ. Τσίπρα, να το ξανασκεφτούν και να μην παραδώσουν την προοδευτική τους ταυτότητα».

Στο ίδιο πλαίσιο, αφού επανέλαβε για εκατοστή φορά ότι το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι «δύναμη σταθερότητας, ομαλότητας, με πίστη στην εθνική συνεννόηση», ζήτησε να στηριχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να γίνει πιο εφικτή η κατάργηση της απλής αναλογικής που απαιτεί 200 ψήφους για να μην εφαρμοστεί στις επόμενες εκλογές, αλλά και για να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση, στην οποία τα περισσότερα άρθρα απαιτούν 180 βουλευτές.

Μ. Όθωνας: "Υπεύθυνη αντιπολίτευση"

Ως προς τη μετεκλογική στάση του ΚΙΝ.ΑΛΛ., ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φ. Γεννηματά Μ. Όθωνας είπε (ΣΚΑΪ) ότι ο λόγος που δεν θα συμμετάσχει το κόμμα σε κυβέρνηση είναι οι συσχετισμοί, με το επιχείρημα ότι με τις διαφαινόμενες ισορροπίες «θα είμαστε ένα δεκανίκι για την εφαρμογή μιας πολιτικής σε βασικά σημεία της οποίας διαφωνούμε». Άρα, «ως υπεύθυνη αντιπολίτευση θα εγγυηθούμε την αναγκαία πολιτική σταθερότητα και θα αποτρέψουμε το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογών με απλή αναλογική». Πρόσθεσε ότι οι ρόλοι και οι ευθύνες θα κατανεμηθούν και θα αναληφθούν με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL