Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Αποκάλυψη Χατζηδάκη: / Αποκάλυψη Χατζηδάκη: Συγχωνεύσεις δημόσιων μονάδων Υγείας και ιδιωτικοποιήσεις στο πρόγραμμα της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποκάλυψη Χατζηδάκη: / Αποκάλυψη Χατζηδάκη: Συγχωνεύσεις δημόσιων μονάδων Υγείας και ιδιωτικοποιήσεις στο πρόγραμμα της Ν.Δ.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης

Στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα, συγχωνεύσεις και κλείσιμο μονάδων που περισσεύουν αναφέρθηκε ο Κ. Χατζηδάκης μιλώντας στο 18ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Ιουνίου στο Intercontinental με θέμα τις πολιτικές για την Υγεία.

Συγκεκριμένα ο Κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ρεαλιστικό πρόγραμμα που στηρίζεται καταρχήν, όπως τόνισε πολλές φορές στην ομιλία του, στον σεβασμό των χρημάτων του φορολογούμενου. Μίλησε για τρεις πυλώνες, την πρόληψη με το πρόγραμμα "Σπύρος Δοξιάδης", την περίθαλψη με την αξιοποίηση του ιδιωτικού τομέα και τη φροντίδα για όλους με εξω-νοσοκομειακή περίθαλψη των χρονίως πασχόντων, των ΑμεΑ, των ηλικιωμένων, με την αξιοποίηση μονάδων που, όπως είπε, περισσεύουν ή είναι σχεδόν ανενεργές.

Στο πλαίσιο αυτό ανέφερε ότι «σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε ενοποιήσεις και διασυνδέσεις κλινικών για τη βελτίωση της παραγωγικότητας και της εξυπηρέτησης καθώς και την επίτευξη οικονομιών κλίμακας στο κόστος λειτουργίας». Μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην επίσκεψή του στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο, όπου διαπίστωσε ότι είναι το ίδιο νοσοκομείο με το Αμ. Φλέμινγκ και με το Παίδων Πεντέλης. "Είναι τρία διαφορετικά νοσοκομεία στη συσκευασία του ενός" ανέφερε ότι του είπαν οι ίδιοι οι γιατροί και νοσηλευτές, κάτι που δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο διότι γίνονται σπατάλες, δεν γίνεται η καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων και δημιουργούνται μία σειρά λειτουργικά προβλήματα, όπως ανέφερε.

«Όλα αυτά πρέπει να τα δει κανείς με σοβαρότητα και με αποφασιστικότητα, γιατί επαναλαμβάνω αυτό που μετράει είναι, πέρα από τις όποιες επιμέρους αντιδράσεις, το συμφέρον του ασθενούς και το συμφέρον του φορολογούμενου» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ζήτημα στελέχωσης των δημόσιων δομών ανέφερε ότι προτεραιότητα της Ν.Δ. είναι να ρίξουμε τους φόρους για να πάρει μπροστά η οικονομία και ένας από τους τρόπους είναι να έχουμε αναλογία προσλήψεων / συνταξιοδότησης 1 προς 5, με εξαίρεση, όπως τόνισε, όχι τους διοικητικούς υπαλλήλους αλλά κυρίως τους νοσηλευτές και μετά τους γιατρούς, οι οποίοι σύμφωνα με όσα είπε θα εξαιρεθούν, μη προσδιορίζοντας το πώς. Ελπίζω αυτόν τον μαγικό τρόπο της καλύτερης υγείας με λιγότερα χρήματα που προανήγγειλε να μην τον ξαναζήσουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL