Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.8°C24.7°C
4 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
15.8°C20.5°C
3 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.9°C18.3°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.1°C21.9°C
3 BF 35%
Στη Βουλή η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος με το υπ. Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στη Βουλή η σύμβαση δωρεάς του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος με το υπ. Υγείας

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης

“Με το έργο μας θα σπάσουμε το τείχος της σιωπής και της παραπληροφόρησης που θέλουν να επιβάλουν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας αναφέρει ο Παύλος Πολάκης με αφορμή την ψευδή φημολογία που καλλιεργήθηκε για δήθεν ακύρωση της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

“Τα 110 εκατομμύρια ευρώ που έχουν στερηθεί τα κανάλια, οι εφημερίδες και τα sites από την πολιτική απόφαση καθολικής περικοπής της διαφημιστικής δαπάνης στην Υγεία και ενίσχυσης των δημόσιων δομών με μηχανήματα και τομογράφους είναι αρκετά για να επενδύουν επί τέσσερα χρόνια τώρα στην καταστροφή και τη δολοφονία χαρακτήρων, αλλά όχι ικανά για να κρύψουν την αλήθεια, τονίζει χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης”.

Σύμφωνα με τον υπουργό, με την κύρωση από το Δημόσιο της δωρεάς του ΙΣΝ καλύπτονται για πρώτη φορά οι ανάγκες των αεροδιακομιδών της χώρας με σύγχρονα εναέρια μέσα στο ΕΚΑΒ, με την προμήθεια δύο κατάλληλων αεροπλάνων και την πρόβλεψη για την επισκευή των διαθέσιμων ελικοπτέρων.

Παράλληλα, ενημέρωσε ότι τελείωσε και η εξέταση των τεχνικών προσφορών για τρία πλωτά μέσα του ΕΚΑΒ που θα αξιοποιηθούν στο Αιγαίο, τα οποία, μαζί με τον εξοπλισμό της δωρεάς του ΙΣΝ αλλά και τον εξοπλισμό που διαθέτουν η Πολεμική Αεροπορία και οι βάσεις του ΕΚΑΒ που αναπτύχθηκαν στη Σύρο και στο Άκτιο, καλύπτουν με ασφαλή και γρήγορο τρόπο τις ανάγκες των αεροδιακομιδών σε όλη τη χώρα.

Επίσης, με τη δεύτερη σύμβαση ολοκληρώνεται το σχέδιο ενίσχυσης των υλικοτεχνικών υποδομών των νοσοκομείων με τέσσερις σύγχρονους τομογράφους Pet Ct για την αντιμετώπιση κακοηθειών στα αντίστοιχα νοσοκομεία του Ηρακλείου, των Ιωαννίνων, της Λάρισας και της Αλεξανδρούπολης καθώς και η εγκατάσταση παραγωγής των ραδιοφαρμάκων.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Π. Πολάκης, για πρώτη φορά διατέθηκαν από το Δημόσιο, λόγω της περικοπής της διαφημιστικής δαπάνης προς ΜΜΕ και της χρηστής διαχείρισης όλων των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων, 220 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των νοσοκομείων με σύγχρονα μηχανήματα και με αποτέλεσμα, ειδικά στη διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου για πρώτη φορά επίσης από την ίδρυση του ΕΣΥ, ο δημόσιος τομέας να διαθέτει έξι σύγχρονους τομογράφους Pet Ct καλύπτοντας τις ανάγκες έγκαιρης αντιμετώπισης κακοηθειών σε όλη τη χώρα και ανακουφίζοντας κατά πολύ την ταλαιπωρία των ασθενών από τη μεταφορά τους στον μέχρι πρότινος μοναδικό Pet Ct τομογράφο στην Αθήνα ή στο να πληρώσουν πάρα πολλά χρήματα στον ιδιωτικό τομέα.

“Πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει με την ψήφο του αυτά τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό να ιδιωτικοποιηθούν, όπως προβλέπει το σχέδιο της Ν.Δ.” τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL