Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Πραγματικότητα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πραγματικότητα η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής

Θεσσαλονίκη: Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πολυγύρου της Χαλκιδικής εγκαινίασε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

«Η νέα ΜΕΘ, που για πρώτη φορά αποκτά η Χαλκιδική, ενόψει και της τουριστικής σεζόν θα αναβαθμίσει άμεσα το επίπεδο ιατρικής κάλυψης και περίθαλψης του νομού και συνολικότερα της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ταυτόχρονα θα 'ανακουφίσει' τις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης» τόνισε στην ομιλία του ο Π. Πολάκης, ενώ έκανε και έναν σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στον χώρο της Υγείας.

Η λειτουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείου Πολυγύρου ήταν ένα πάγιο αίτημα τόσο της διοίκησής του όσο και της τοπικής κοινωνίας. Η νέα αυτή ΜΕΘ διαθέτει έξι πλήρως εξοπλισμένες κλίνες, εκ των οποίων αρχικά θα λειτουργήσουν οι δύο. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι τελευταίας τεχνολογίας και ήδη υπηρετούν σ' αυτήν τρεις γιατροί εντατικολόγοι. «Με τα δύο αυτά κρεβάτια ΜΕΘ στη Χαλκιδική φτάνουμε τις 574 λειτουργούσες κλίνες σε όλη τη χώρα, από τις 438 που παραλάβαμε το 2015» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Τον Π. Πολάκη συνόδευαν η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης και ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Στρατής Πλωμαρίτης. Ο Χρ. Γιαννούλης σχολίασε ότι χρειάστηκε να περάσουν έξι ολόκληρα χρόνια, από τη μέρα που δημιουργήθηκε, για να λειτουργήσει σήμερα η νέα ΜΕΘ. Σημείωσε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας παραχώρησε 4,5 εκατ. ευρώ για εξοπλισμό νοσοκομείων και 40 εκατ. ευρώ η Περιφέρεια Αττικής για να προσθέσει πως «για ακόμα μια φορά η παντελής απουσία του κυρίου Τζιτζικώστα και της διοικήσεώς του όχι μόνο δεν κατάφερε να κοιτάξει μπροστά, αλλά άφησε για πολλά χρόνια εκτεθειμένο ένα σημαντικό για την περιοχή ίδρυμα υγειονομικής περίθαλψης, από το οποίο εξυπηρετούνται χιλιάδες συμπολίτες μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL