Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
Εξοικονόμηση 29,6 εκατ. ευρώ από την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξοικονόμηση 29,6 εκατ. ευρώ από την Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας

Την προμήθεια «φαρμάκων» συνολικού ποσού 54,6 εκατ. ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, έναντι της συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 84,3 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κάνοντας λόγο για επιτυχή διαπραγμάτευση προς όφελος της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Η εξοικονόμηση που επετεύχθη σε σχέση με την προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 29.666.741, 25 ευρώ!

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, «πιστοί στο δόγμα της εξοικονόμησης δημόσιων πόρων, πάντα μέσω διαπραγμάτευσης και εξάλειψης της διαφθοράς και ποτέ εις βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων ή της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, έχουμε τη χαρά σήμερα να ανακοινώνουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που πραγματοποιήσαμε το προηγούμενο διάστημα για την προμήθεια φαρμάκων μεταξύ της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας (Ε.Κ.Α.Π.Υ.) και πέντε (5) φαρμακευτικών εταιριών».

Αντικείμενο των παραπάνω Συμφωνιών–Πλαίσιο είναι η προμήθεια φαρμάκων σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και τους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας φορείς. Η διάρκειά τους ορίζεται σε δύο (2) έτη από την υπογραφή της, ενώ η Ε.Κ.Α.Π.Υ διατηρεί δικαίωμα μονομερούς παράτασης της ισχύος τους για ένα (1) ακόμη έτος.

Βάσει των Συμφωνιών, πρόκειται σύντομα να συναφθούν εκτελεστικές συμβάσεις μεταξύ των φορέων προορισμού της Συμφωνίας (Δομών του δημόσιου συστήματος Υγείας) και των αντισυμβαλλόμενων φαρμακευτικών εταιριών, ενώ το επόμενο διάστημα έπεται και συνέχεια ενημέρωσης με περισσότερα ευχάριστα νέα στον τομέα αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL