Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους δύο θανάτους παιδιών στο Νοσοκομείο Λαμίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση Εισαγγελέα για τους δύο θανάτους παιδιών στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για την διερεύνηση ευθυνών μετά τον πρόσφατο χαμό της 13χρονης μαθήτριας από τη Λαμία, αλλά και τον θάνατο ενός ακόμη 9χρονου αγοριού, που «έφυγε» επίσης από περιτονίτιδα, μετά τη νοσηλεία του στο ΓΝ Λαμίας και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport o Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Χάρης Λακαφώσης διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες λειτουργίας - στελέχωσης του ΓΝ Λαμίας, ειδικότερα στα Επείγοντα του Νοσοκομείου, με ιδιαίτερη επικέντρωση στα Παιδιατρικά περιστατικά.

Στο γραφείο του Εισαγγελέα Λαμίας επίσης έφτασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα και ο φάκελος της υπόθεσης για το θάνατο του 9χρονου παιδιού, που έκανε διακοπές στην Ανάβρα Φθιώτιδας και χτύπησε με το ποδήλατο. Το παιδί νοσηλεύτηκε για τέσσερις ημέρες στο ΓΝ Λαμίας και στη συνέχεια το έστειλαν στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στην Αθήνα. Όμως ήταν ήδη πολύ αργά για τον άτυχο Δημήτρη.

Οι γονείς του 9χρονου Δημήτρη κατέθεσαν μήνυση στην Αθήνα και τώρα που ο φάκελος έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, θα ξεκινήσει άμεσα ξεχωριστή προανάκριση και για το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό.

Η Λαμιώτισσα μαθήτρια

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προανάκριση για τον θάνατο της Λαμιώτισσας μαθήτριας Ιωάννας, που συγκλόνισε όχι μόνο την τοπική κοινωνία, αλλά το πανελλήνιο, με τους ιατροδικαστές να κάνουν λόγο για διάτρηση στομάχου, που εξελίχθηκε σε περιτονίτιδα, η όποια «σκότωσε» το άτυχο κορίτσι. Η υπόθεση ερευνάται από την Εισαγγελία της Λάρισας, όπου κατέθεσαν μήνυση οι γονείς της 13χρονης Ιωάννας, ζητώντας ευθύνες όχι μόνο από τους γιατρούς που τη χειρούργησαν στο ΓΝ Λάρισας, αλλά και από τους γιατρούς του ΓΝ Λαμίας, αφού όπως υποστηρίζουν η διακομιδή της 13χρονης έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Πηγή: LamiaReport

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL