Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.7°C19.3°C
1 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
12.1°C14.5°C
1 BF 91%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
17.7°C19.9°C
0 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
12 °C
11.9°C13.0°C
0 BF 100%
Αναβάθμιση των υπηρεσιών στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναβάθμιση των υπηρεσιών στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (Video)

Σε πορεία εκσυγχρονισμού των υποδομών του και αναβάθμισης των υπηρεσιών του είναι το νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (Μπενάκειο-Κοργιαλένειο), καθώς σήμερα εγκαινιάστηκε η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, δυναμικότητας 11 κλινών, το νέο σύγχρονο φαρμακείο και το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα μέτρησης οστικής μάζας, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Ο αν. υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «περάσαμε δύσκολα, αλλά το σύστημα υγείας ισορρόπησε και μάλιστα μπόρεσε να αναπτυχθεί». Παράλληλα, προσθέτει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 έχει ενισχυθεί με 18.000 προσωπικό και σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες πρόσληψης άλλων 6.000.Ανέφερε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε 438 κλίνες ΜΕΘ και σήμερα είναι ανοιχτές 565 σε σύνολο 615 πανελλαδικά.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fdepminister.of.health%2Fvideos%2F397308547740649%2F&width=640&show_text=false&height=358&appId

Παράλληλα, ο Π.Πολάκης μίλησε για σοβαρή ένεση χρηματοδότησης των νοσοκομείων και για αναβάθμιση των υποδομών τους. «Για πρώτη φορά τα νοσοκομεία έχουν πλεόνασμα. Κόψαμε την κλοπή ψηλά, χαμηλά, υπάρχει ακόμη».

Το αποθεματικό του υπουργείου Υγείας, πρόσθεσε, που υπολογίζεται σε 12-14 εκ ευρώ ετησίως τα τρία τελευταία χρόνια πηγαίνει για τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων των Νοσοκομείων και όχι σε «εφάπαξ υπαλλήλων». Πολιτική επιλογή μας κατέληξε είναι η στήριξη του ΕΣΥ.

Ερωτηθείς για τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου Νίκαιας ο κ. Πολάκης παρέπεμψε σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Για ξεχωριστή μέρα μίλησε ο διοικητής του νοσοκομείου Ευθύμιος Γεωργόπουλος , εξηγώντας «όχι γιατί εγκαινιάζουμε μονάδα βραχείας νοσηλείας, που αποτελούσε ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, όχι γιατί εγκαινιάζουμε ένα μεγάλο σύγχρονο φαρμακείο που επιτέλους μπορεί να εξυπηρετεί τις ανάγκες ενός νοσοκομείου κορμού στην εφημερία όπως είναι το δικό μας και εκατοντάδων ακόμα εξωτερικών ασθενών, όχι γιατί θέσαμε σε λειτουργία ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, όχι γιατί συντηρούμε απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, εκσυγχρονίζουμε τα χειρουργεία και φέρνουμε σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αλλά γιατί με εμφατικό τρόπο αποδεικνύουμε ότι ένα από τα πλέον εμβληματικά νοσοκομεία, από τα παλαιότερα της χώρας, ξαναμπαίνει δυναμικά όχι απλά στον υγειονομικό χάρτη, αλλά στην πρωτοπορία των νοσοκομείων που αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας αφουγκράζονται την κοινωνία, βελτιώνουν καθημερινά τη λειτουργία τους».

Πρόκειται για ένα «νοικοκυρεμένο» νοσοκομείο ανέφερε ο διοικητής, τονίζοντας ότι διαφάνεια και εκδημοκρατισμός, αξιοκρατική επιλογή προσωπικού και ανοιχτή λογοδοσία είναι οι κανόνες διοίκησης που εφαρμόζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL