Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αν.Ξανθός: Μέχρι τέλος του μήνα η καταβολή των εφημεριών στο νοσοκομείο «Παίδων»

«Το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στο νοσοκομείο «Παίδων Π. & Α. Κυριακού» οφείλεται στη μη έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου» υπογραμμίζει ο υπουργός Υγείας

Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν καταβληθεί στους γιατρούς του νοσοκομείου «Παίδων Π. & Α. Κυριακού», οι δεδουλευμένες εφημερίες του Ιουλίου, σύμφωνα με δέσμευση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

Σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία των ειδικευόμενων γιατρών οι οποίοι προχώρησαν σήμερα σε επίσχεση εργασίας, ο Αν.Ξανθός σημείωσε ότι «το πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στο συγκεκριμένο νοσοκομείο οφείλεται στη μη έγκριση των ενταλμάτων πληρωμής από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο οποίος επικαλείται τη μη εφαρμογή του νόμου 4498/2017 για το ωράριο εργασίας των γιατρών, που όμως επίσημα το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιό του έχει θέσει σε προσωρινή αναστολή μέχρι την ολοκλήρωση αναγκαίων προσλήψεων μονίμων γιατρών του ΕΣΥ που είναι σε εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας και την 1η ΥΠΕ, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει καταθέσει αίτηση ανάκλησης της απόφασης του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το θέμα θα συζητηθεί για τη λήψη τελικής απόφασης στο αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε επίσης στην αντιπροσωπεία των ειδικευόμενων γιατρών ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα αναλάβει άμεσα τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να «θωρακιστεί» ακόμα περισσότερο η έγκαιρη καταβολή των αποζημιώσεων.

«Σταθερή πολιτική βούληση του υπουργείου Υγείας είναι η διασφάλιση της κανονικότητας στις πληρωμές των γιατρών και του υπόλοιπου προσωπικού του ΕΣΥ, κάτι που όλοι αναγνωρίζουν ότι έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια», υπογραμμίζει ο υπουργός.

Δείτε όλα τα σχόλια