Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Αν. Ξανθός: / Αν. Ξανθός: Αισθητή ελάφρυνση των ασθενών στη συμμετοχή στο κόστος των φαρμάκων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν. Ξανθός: / Αν. Ξανθός: Αισθητή ελάφρυνση των ασθενών στη συμμετοχή στο κόστος των φαρμάκων

«Αισθητή ελάφρυνση» των ασθενών ως προς τη συμμετοχή τους στο κόστος των φαρμάκων επιδιώκει το σχέδιο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε ο Ανδρέας Ξανθός στα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Εθνική Στρατηγική Φαρμάκου. Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ότι θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και κριτήρια αναγκών με βάση τη χρονιότητα της νόσου για να προσδιοριστεί το ύψος της συμμετοχής του ασθενή. «Για πρώτη φορά στη χώρα υλοποιούνται σοβαρές διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα του φαρμάκου, όχι μόνο οριζόντιες περικοπές» τόνισε ο Αν. Ξανθός.

Ο υπουργός σημείωσε ότι το σχέδιο του υπουργείου Υγείας θα εξυπηρετήσει κυρίως τις ανάγκες των συνταξιούχων, προσθέτοντας ότι θα χρειαστούν δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα. Ο Αν. Ξανθός υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε διάλογο με τις φαρμακοβιομηχανίες, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα έχουμε μία κατάληξη στο προσεχές διάστημα».

Ο Αν. Ξανθός αναφέρθηκε και σε άλλες παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους των υπηρεσιών για τους ασθενείς, όπως η αύξηση κατά 92,5 εκατ. ευρώ των ορίων δαπανών, ποσό που θα κατευθυνθεί στα νοσοκομεία και στην κάλυψη της οδοντιατρικής περίθαλψης των παιδιών από τον ΕΟΠΥΥ. Ο Αν. Ξανθός επισήμανε ακόμα τη ρύθμιση για την εξίσωση λιανικής και χονδρικής τιμής για ασθενείς που κάνουν χρόνια χρήση γενόσημων φαρμάκων.

«Το μήνυμα είναι ότι στη νέα περίοδο έχουμε και ανοιχτά προβλήματα και περιορισμούς, αλλά και δυνατότητες να ανακουφίσουμε την κοινωνία και να προχωρήσουμε σε αλλαγές που βάζουν σε προτεραιότητα τις ανάγκες των ανθρώπων» τόνισε ο Αν. Ξανθός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL