Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ατομικά μέτρα προστασίας και προγράμματα εντομοκτονίας κατά της εξάπλωσης του ιού του Δ. Νείλου (Video)

«Ο ιός μεταφέρεται μέσω των αποδημητικών πτηνών, μολύνει κουνούπια διαφορετικών περιοχών και μεταφέρεται στον άνθρωπο» εξήγησε ο καθηγητής μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθ. Τσακρής στην ΕΡΤ.

Οι πολλές βροχοπτώσεις και οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν στην εξάπλωση του ιού που είναι μεγαλύτερη φέτος από άλλες χρονιές εξήγησε ο καθηγητής τονίζοντας ότι οι ευαίσθητες ομάδες πρέπει να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, όπως Ατομικά μέτρα προστασίας με αντικουνουπικά και τον κατάλληλο ρουχισμό καθώς και αποφυγή νερών στο μπαλκόνι.

Στα 140 άτομα που θα μολυνθούν από τον ιό, ο ένας θα νοσήσει  

Συστηματικά μέτρα με τα προγράμματα εντομοκτονίας παίζουν σημαντικό ρόλο στην μείωση της εξάπλωσης του ιού.  Τα περισσότερα περιστατικά που έχουν καταγραφεί βρίσκονται στην Δ. Αττική κυρίως, Βοιωτία, περιοχές της Μακεδονίας, Κρήτη και νησιά.

Ωστόσο ο καθηγητής εξήγησε ότι ο ιός «μολύνει πολλούς, αλλά σε λίγες περιπτώσεις προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις κυρίως σε άτομα που πάσχουν και από άλλα νοσήματα». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τα 140 άτομα που θα μολύνει ο ιός στο 1 θα προκαλέσει σοβαρά νοσήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις η λοίμωξη είναι ασυμπτωματική.

Κατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τώρα δεν παίζουμε

Αυτή η κυβέρνηση τράβηξε μέχρι σήμερα έναν εξαιρετικά δύσκολο δρόμο. Εξελέγη με την εντολή να υλοποιήσει μια συμφωνία που δεν ήταν δική της. Είχε να διαχειριστεί μια κοινωνία εξουθενωμένη και...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο