Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η αναβάθμιση του «Βοήθεια στο Σπίτι» στη συνάντηση του Π.Σκουρλέτη με τους εργαζόμενους

Eurokinissi

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, αναζητείται η πιο ισχυρή νομική επιλογή, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ο μόνιμος χαρακτήρας απασχόλησής τους, σε συμφωνία με το Σύνταγμα και τα όσα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ

Την κυβερνητική θέση υπέρ της διατήρησης και αναβάθμισης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» επανέλαβαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνάτνηση που είχαν με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο εν λόγω πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε, επίσης, η σταθερή θέση υπέρ της οριστικής διασφάλισης της εργασίας των απασχολούμενων στο πρόγραμμα, οι οποίοι προσφέρουν επί χρόνια τις υπηρεσίες τους.

Μάλιστα, όπως σημειώνει το ΥΠΕΣ, προς αυτή την κατεύθυνση αναζητείται η πιο ισχυρή νομική επιλογή, ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και ο μόνιμος χαρακτήρας της απασχόλησής τους, πάντα σε συμφωνία με το Σύνταγμα και τα όσα προβλέπονται από το θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η αχρείαστη ανομία του '73 και ο εορτασμός της

Προσπάθειες να διαγραφεί το Πολυτεχνείο από την ιστορική μνήμη έχουν γίνει πολλές. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε τις εκλογές του 1974 εκείνη την ημέρα για να την αποφορτίσει. Στην τρίτη επέτειο η...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο