Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τ. Πετρόπουλος: Εξωιδρυματικό επίδομα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Εξωιδρυματικό επίδομα θα λάβουν και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι το 2018 εντάχθηκαν δύο μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας στον πίνακα των μη αναστρέψιμων παθήσεων.

"Σύντομα θα εκδώσω απόφαση που δίνει και το εξωιδρυματικό επίδομα, το οποίο δεν προβλεπόταν, σε άτομα που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας, όταν είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας σε βαθμό που δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί" υπογράμμισε ο Τ. Πετρόπουλος επισημαίνοντας ότι "είναι μια σημαντική δαπάνη, αλλά αναγκαία γι’ αυτόν τον άνθρωπο". Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται βάσει του κατώτατου ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη, όπως ισχύει κάθε φορά.

Ο ερωτών βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης έκρινε θετική την ένταξη δύο μορφών της ασθένειας στον κατάλογο των ανίατων ασθενειών, σημειώνοντας ότι πρέπει να ενταχθούν όλες οι μορφές της ασθένειας στον κατάλογο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

"Τα λεφτά στους πλούσιους"

Είναι βασικό κόλπο του νεοφιλελευθερισμού να κρύβει τις πραγματικές του στοχεύσεις πίσω από θετικά διατυπωμένες φράσεις. Ιστορικά το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων ονομάστηκε από τα ορφανά της Θάτσερ...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο