Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Ένεση» 9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής σε νοσοκομεία της Αθήνας

Φωτογραφία αρχείου

Ενίσχυση για τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Αγ. Όλγα, Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ, Αγ Ανάργυροι και Παίδων Πεντέλης

Την ουσιαστική συμβολή της Περιφέρειας Αττικής, αφενός στον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων, αφετέρου στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες, υπογράμμισαν στον αντιπεριφερειάρχη Βόρειας Αθήνας, Γιώργο Καραμέρο, οι διοικητές των νοσοκομείων «ΚΑΤ», «Αγ. Όλγα», και των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων «Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμινγκ» και «Παίδων Πεντέλης», κ.κ. Εμμανουήλ Κουταλάς, Μιχάλης Κούρτης και Νικόλαος Κοντοδημόπουλος.

Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκαν οι διοικητές για την εξελισσόμενη διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας, με ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων των νοσοκομείων της βόρειας Αθήνας, συνολικού ύψους 9.070.000 ευρώ.

«Ενισχύουμε, με απόφαση της περιφερειάρχου Ρένας Δούρου, όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής με νέο υπερσύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό, ύψους 40,6 εκατ. ευρώ. Από το ποσό αυτό, 9.070.000 κατευθύνονται σε 6 νοσοκομεία της βόρειας Αθήνας προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης.

Ειδικότερα ανέφερε ότι το Παίδων Πεντέλης θα προμηθευτεί ψηφιακό ακτινολογικό και ακτινοσκοπικό συγκρότημα κόστους 300.000 ευρώ και πλήρη ψηφιακό πύργο ενδοσκοπήσεων.

Οι «Αγ Ανάργυροι» θα εξοπλιστούν με βαθύ κυκλοτρόνιο και κάμερα ποζιτρονίων συνολικής αξίας 4,5 εκατ. ευρώ.

Το «Σισμανόγλειο» θα προμηθευτεί μαγνητικό τομογράφο 1,5 τεσλα, ψηφιακό στεφανιογράφο και ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα συνολικής αξίας 2,05 εκατ. ευρώ.

Το «Αμαλία Φλέμινγκ» θα εξοπλιστεί με ψηφιακό μαστογράφο αξίας 200.000 ευρώ.

Το «ΚΑΤ» θα προμηθευτεί τρεις κλίβανους ατμού κεντρικής αποστείρωσης, ψηφιακό συγκρότημα κλασικής ακτινοδιαγνωστικής, ψηφιακό αγγειογραφικό συγκρότημα και ψηφιακό στενογράφο συν αξίας 1,9 εκατ. ευρώ.

Τέλος το «Αγία Όλγα» θα προμηθευρεί 26 ορθοπεδικές κλίνες με κλινοστρώματα και ερμάρια αξίας 130.000 ευρώ.

Δείτε όλα τα σχόλια