Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Χωριστές δίκες για κάθε σκάνδαλο στην Υγεία για να μην χαθούν όλα όπως με την Siemens»

Eurokinissi

«Είναι σημαντικό ότι σήμερα υπάρχει η πολιτική επιλογή και η πολιτική κάλυψη να χτυπηθεί αυτό το φαινόμενο και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Να ζητηθούν πίσω τα χρήματα, να φυλακιστούν αυτοί που τα έφαγαν. Έχουν απελευθερωθεί οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους» τόνισε ο αν. υπουργός Υγείας

«Ο γενικός διευθυντής του ΣΕΥΥΠ κ. Ευαγγελάτος που τοποθετήθηκε στη θέση του από την Νέα Δημοκρατία και τον διατηρήσαμε μέχρι και σήμερα, επιβεβαίωσε πλήρως το σύνολο των καταγγελιών που έχουμε κάνει το προηγούμενο διάστημα για το πόσο κόστισαν στον ελληνικό λαό τα σκάνδαλα στην Υγεία», δήλωσε ο Παύλος Πολάκης, προσθέτοντας ότι η κατάθεσή του θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα για το διάστημα 2010-2015 (η αρχική αφορούσε το διάστημα ως το 2010).

Ο ίδιος, μιλώντας στο Κόκκινο, υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό ότι σήμερα υπάρχει η πολιτική επιλογή και η πολιτική κάλυψη να χτυπηθεί αυτό το φαινόμενο, να αποκαλυφθεί, να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, να ζητηθούν πίσω τα χρήματα, να φυλακιστούν αυτοί που τα έφαγαν, έχουν έτσι απελευθερωθεί οι ελεγκτές να κάνουν τη δουλειά τους».

Αυτός ο «άνθρωπος του Σαμαρά δεν έφυγε, διώξαμε αυτούς που έπρεπε να διώξουμε, όπως τον διοικητή του Λαϊκού που μέχρι και δέκα λεπτά πριν δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η απόλυσή του, υπέγραφε εντάλματα πληρωμής του εργολάβου καθαριότητας ... την ίδια στιγμή που οι καρκινοπαθείς δεν είχαν φάρμακα, ενώ το ταμείο του Λαϊκού είχε 10-12 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που οργίαζε το κύκλωμα που και αυτό αποκαλύφθηκε», είπε ο υπουργός, «βγαίναν όλοι και έλεγαν για ελλείψεις αντικαρκινικών φαρμάκων στο Λαϊκό, για τους αιματολογικούς ασθενείς, για τους ασθενείς με AIDS ... και από κάτω η συμμορία να αλωνίζει ... ναι, αυτούς τους διώξαμε και κάναμε πολύ καλά, αυτούς και πολλούς άλλους» τόνισε ο ίδιος.

Ο Π.Πολάκης ανέφερε επίσης ότι το σχετικό πόρισμα για το ΚΕΕΛΠΝΟ, «το πρώτο από τα πολλά ... έφτασε επιτέλους στον εισαγγελέα και ετοιμάζεται η άσκηση διώξεων».

Η Δικαιοσύνη πρέπει να επιταχύνει, γιατί το υλικό είναι πάρα πολύ, πολλές υποθέσεις, έχουν φάει και τα πόμολα από τις πόρτες, ό,τι και να σηκώσεις βλέπεις κάτι καινούργιο. Ο ελληνικός λαός περιμένει να αποδοθούν ευθύνες και η κυβέρνηση απλώς αποκαλύπτει, παραπέμπει και ασκεί τις πειθαρχικές διώξεις που προβλέπονται, ούτε φυλακίζει ούτε τιμωρεί.

Όπως είναι πολλές οι υποθέσεις σκανδάλων με υπερτιμολογήσεις, «το ίδιο και στο ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι ένα το σκάνδαλο. Δεν είναι μόνο οι διορισμοί με δημόσιο χρήμα στο όνομα χορηγιών που έκανε ο κ. Γεωργιάδης τους τελευταίους πολλούς και τους πήρε στο γραφείο του για να δουλεύουν για ασθενείς με AIDS»,

Παράλληλα, ο κ. Πολάκης, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «το σκάνδαλο που αφορά τον μοριακό έλεγχο του αίματος, το σκάνδαλο που αφορά την αγορά των εμβολίων και το δάνειο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που φτάνουν και "ακουμπούν" στον κ. Αβραμόπουλο, στον κ. Πιερρουτσάκο, στον κ. Καλογερόπουλο, που πρέπει να αποδοθούν, δεν είναι για να κουκουλωθούν η αγορά του κτιρίου του ΚΕΕΛΠΝΟ με μία εντελώς φωτογραφική προκήρυξη, σκάνδαλο από μόνη της οι θερμικές κάμερες είναι η τέσσερις φορές αποπεράτωση του ΚΕΔΥ της Βάρης η ιστορία ΟΚΑΝΑ-ΚΕΕΛΠΝΟ που ο κ. Λοβέρδος και η κ. Μαλλιώρη είναι σαφώς από πίσω, τέσσερα χρόνια πηγαινοέρχεται ανάμεσα σε εισαγγελείς και ελεγκτές, για να προφυλάσσουν κάποιοι τον κ. Λοβέρδο η ιστορία για την διαφημιστική δαπάνη πολλών χρόνων και του 2014 συγκεκριμένα, 874 συμβάσεις με διάφορες εταιρείες και ανύπαρκτα site, μαύρο πολιτικό χρήμα, που έκαναν οι κ.κ. Γεωργιάδης και Βορίδης, αφορούν και την γυναίκα του κ. Στουρνάρα, αρχιτραπεζίτη της χώρας και σύμβουλου της Novartis παλαιότερα»

Τέλος, ο κ. Πολάκης προέκρινε την επιλογή να υπάρξουν διαφορετικά δικαστήρια για κάθε μία υπόθεση, «γιατί αν φτάσουμε σε ένα μόνο δικαστήριο, θα χαθούν όλα, όπως με την Siemens τώρα, που έφτασε να δικάζεται μετά από τόσα χρόνια, όταν έφτασε η δικογραφία τα 2 εκατ. σελίδες. Είναι και αυτός ένας τρόπος να το κρύψουν».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο