Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπερσύγχρονος εξοπλισμός αξίας 40,6 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία της Αττικής

«Η δημόσια Yγεία μπορεί να στηριχθεί, αρκεί να υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση» τονίζει η Περιφέρεια Αττικής

Παρά το ασφυκτικό οικονομικό πλαίσιο των Μνημονίων, το υπουργείο Υγείας αλλά και η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουν ότι η δημόσια Υγεία μπορεί να στηριχθεί, αρκεί να υπάρχουν η αντίστοιχη πολιτική βούληση και στόχευση. Έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια και συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Αττικής, το υπουργείο Υγείας αλλά και την 1η και 2η ΔΥΠΕ, η προκήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού και μηχανημάτων για τα νοσοκομεία της Αττικής δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια.

Με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής από ίδιους πόρους (40,6 εκατομμύρια ευρώ), τα νοσοκομεία όλης της Αττικής θα ενισχυθούν με νέο υπερσύγχρονο και αναγκαίο εξοπλισμό που θα αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας. Μαγνητικοί και αξονικοί τομογράφοι, μηχανήματα λαπαροσκοπικής χειρουργικής και τεχνολογίας αιχμής θα τοποθετηθούν στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το επίπεδο των υπηρεσιών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων προς τους πολίτες. Ανάμεσα στον εξοπλισμό που σύντομα θα ενισχύσει τις υποδομές των δημόσιων νοσοκομείων περιλαμβάνονται και μηχανήματα τεχνολογίας αιχμής, όπως το Cyber-Knife στο Γ.Ν. Νίκαιας, που έρχονται να καλύψουν υπαρκτά κενά και να τα αναβαθμίσουν ποιοτικά. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, το 2018 θα αποτελέσει έτος καμπής για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, μακριά από την παρακμή στην οποία είχε υποπέσει την πρώτη πενταετία των Μνημονίων.

Αυτή η από κοινού προσπάθεια αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη προκήρυξη διαγωνισμού από πλευράς υπουργείου Υγείας για την αγορά και τοποθέτηση έως το τέλος του 2018 δεκαεννέα αξονικών τομογράφων σε αντίστοιχο αριθμό νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας. Η πολιτική αυτή, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που παραδίδει τους πολίτες βορά στις κερδοσκοπικές ορέξεις των επιχειρηματικών συμφερόντων και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων, αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδιασμού ανάτασης του συστήματος δημόσιας Υγείας που τα τελευταία χρόνια καταρρακώθηκε και συρρικνώθηκε εις βάρος της κοινωνίας. Ως καίρια και αναγκαία κρίνεται η ενίσχυση με σύγχρονο εξοπλισμό νοσοκομείων αιχμής, όπως τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, ο Άγιος Σάββας, το μαιευτήριο Έλενα Βενιζέλου, ο Ευαγγελισμός, το ΚΑΤ αλλά και όλα τα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής.

Π.Κ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ν.Δ. όπως VMRO

Δυο μύθοι διακινούνται από τους επαγγελματίες πατριώτες και στην πλευρά του Αξιού και στην πλευρά του Βαρδάρη. Ο μύθος της προδοσίας κι ο μύθος της ταπείνωσης. Λένε οι εθνικιστές του VMRO στη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο