Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.4°C22.4°C
3 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C22.0°C
1 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 37%
«Απαράδεκτο επιστημονικά δεδομένα και επιστήμονες να μας βάζουν στο παιχνίδι της δυσφήμισης"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Απαράδεκτο επιστημονικά δεδομένα και επιστήμονες να μας βάζουν στο παιχνίδι της δυσφήμισης"

Ολα τα νόμιμα μέσα θα χρησιμοποιήσει ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ Αλέξης Μπένος, για να αποδείξει - όπως είπε - «το ανυπόστατο των συκοφαντικών ισχυρισμών και των χυδαιοτήτων» που - όπως αναφέρει - ακούστηκαν για αυτόν σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (στον ΣΚΑΙ), με προσκεκλημένο τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο καθηγητής είπε πως είναι επιστημονικά υπεύθυνος σε ένα έργο το οποίο έγινε με μεταξύ Πανεπιστημίου και ΚΕΕΛΠΝΟ, από το 2004 μέχρι και το 2012 και όχι από το 2001 μέχρι το 2012 που ισχυρίζονται οι κ. Γεωργιάδης και Πουλής.

Πρόκειται - συνέχισε ο καθηγητής - για το πρόγραμμα «Επέκταση του συστήματος παρατηρητών νοσηρότητας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία». «Το έργο είχε συνολικό απολογισμό 320.000 ευρώ. Σκοπός του έργου ήταν η καταγραφή σε καθημερινή βάση των κρουσμάτων των κοινών λοιμωδών νοσημάτων (όπως γρίππη, γαστρεντεριτιδες, ιλαρά, κλπ) σε όλη τη χώρα και η εκτίμηση της διασποράς τους με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση πιθανών επιδημικών εξάρσεων», τονίζει και προσθέτει: Όλη αυτή την περίοδο απασχολήθηκαν στο έργο 17 συνεργάτες οι οποίοι και πληρώθηκαν με αντίστοιχες συμβάσεις. «Ο ίδιος δεν έλαβα ούτε ευρώ. Τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα βρίσκονται στον ΕΛΚΕ του ΑΠΘ».

«Είναι μια χυδαία δυσφήμιση», τόνισε ο κ. Μπένος και προσέθεσε πως θεωρεί «απαράδεκτο επιστημονικά δεδομένα και επιστήμονες να μας βάζουν μέσα στο παιχνίδι της δυσφήμισης και της χυδαιότητας. Με αυτή την έννοια προφανώς θα πάρω όλα τα νόμιμα μέτρα, όλα τα νομικά μέσα, με μηνύσεις και τα λοιπά για του λόγου του αληθές».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL