Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
"Ιδιοκτήτης ιστοσελίδας ο άνδρας που επιτέθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Ιδιοκτήτης ιστοσελίδας ο άνδρας που επιτέθηκε στον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων"

Ο Δημήτρης Παρθένης διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων μίλησε Στο Κόκκινο για τη σωματική επίθεση που δέχτηκε την Τρίτη 10 Απριλίου μέσα στο γραφείο του από έναν άνδρα, ο οποίος αφού ισχυρίστηκε ότι είναι στέλεχος του Υπουργείου στη συνέχεια του επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές. Όπως έγινε γνωστό – μετά την ταυτοποίηση του δράστη – το άτομο αυτό εξυπηρετεί τα κυκλώματα που αντιδρούν στην απομάκρυνση των εργολάβων οι οποίοι δραστηριοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Παρθένης εξήγησε στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη και τον Νίκο Σβέρκο πως «ο δράστης της επίθεσης είναι ιδιοκτήτης αντιπολιτευόμενου σάιτ το οποίο έκανε πολεμική ενάντια στο νοσοκομείο και ιδίως όταν εκδιώχθηκε ο εργολάβος φύλαξης».

«Στο Νοσοκομείο Τρικάλων δεν υπάρχουν πλέον ιδιωτικές εταιρείες» διευκρίνισε ο κ. Παρθένης, κάνοντας λόγο για εξοικονόμηση 420 χιλιάδων ευρώ το χρόνο. Τόνισε ότι παρά τις απειλές δεν υπαναχωρεί από την απόφαση έξωσης των εργολάβων, ενώ υπογράμμισε ότι η τοπική κοινωνία και το προσωπικό του νοσοκομείου στηρίζει τη συγκεκριμένη επιλογή.

Επίσης κατήγγειλε ότι «κατά το παρελθόν δεχόταν απειλές από αγνώστους, μέσω άγνωστων τηλεφωνικών αριθμών και σημειωμάτων, για τον ίδιο και την οικογένειά του, αλλά και ανοιχτές απειλές από τους πρώην εργολάβους του Νοσοκομείου Τρικάλων».

Εξήγησε πως «Αυτή τη στιγμή έχουμε συνάψει ατομικές συμβάσεις μέσω ΑΣΕΠ για την καθαριότητα, στην φύλαξη έχουμε μπλοκαριστεί από τα δικαστήρια, η  τεχνική εργολαβική υπηρεσία απομακρύνθηκε, η εταιρεία για την μεταφορά αίματος επίσης και στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου αποφασίζουμε για την απομάκρυνση και στον τομέα της σίτισης, φιλοδοξώντας να είμαστε το πρώτο νοσοκομείο χωρίς εργολάβους».  

Αμέριστη στήριξη από τον Π. Πολάκη

Με ανακοίνωση του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης δηλώνει την αμέριστη στήριξη του στον διοικητή του Νοσοκομείου Τρικάλων, Δημήτρη Παρθένη. Συγκεκριμένα τονίζει τα εξής: «Οι επιθέσεις από ανθρώπους του υποκόσμου και οι τραμπουκισμοί από τους ευνοημένους του προηγούμενου καθεστώτος αναφέρει, αποτελούν για εμάς φόρο τιμής και χειροπιαστή απόδειξη της αποφασιστικότητας μας να συγκρουστούμε με όλους εκείνους που τα προηγούμενα χρόνια είχαν καταστήσει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας ένα προσωπικό τους τσιφλίκι. Όλοι εκείνοι που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν για να ανακόψουν την διαδικασία κάθαρσης στην Υγεία τονίζει ότι καλό θα ήταν να μάθουν πως ούτε μας τρομοκρατούνε ούτε μας φοβίζουν αντίθετα μας πεισμώνουν και μας δίνουν περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε».   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL