Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

768+100 μόνιμοι γιατροί στα νοσοκομεία

Παρατείνεται η θητεία 600 επικουρικών μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2019

Ακόμη 100 μόνιμοι γιατροί θα προσληφθούν στο ΕΣΥ και θα προστεθούν στους 768 για τους οποίους ήδη έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στη Βουλή. Οι επιπλέον 100 θέσεις εγκρίθηκαν τη Δευτέρα και σε αυτές θα προστεθούν άλλες 650 θέσεις μόνιμων γιατρών που είναι προγραμματισμένες για το 2019.

Παράλληλα η κυβέρνηση ψήφισε χθες τροπολογία με την οποία δίνεται παράταση στη θητεία περίπου 600 επικουρικών γιατρών που προσλήφθηκαν πέρυσι μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων μέχρι 31 Ιανουαρίου 2019. "Ήταν μια πολύ μεγάλη ενίσχυση στα νοσοκομεία αυτοί οι γιατροί. Έδωσε τη δυνατότητα να κρατήσουν τα νοσοκομεία δικούς τους πόρους και να προσλάβουν κι άλλους επικουρικούς γιατρούς από τη στιγμή που ένα κομμάτι μπόρεσε να καλυφθεί από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και συγχρηματοδοτούμενα" τόνισε ο Π. Πολάκης.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο