Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αν.Ξανθός: Επιλογή της κυβέρνησης η οικονομική ενίσχυση του τομέα της υγείας

«Για να δώσουμε "νέα πνοή" στο σύστημα προχωράμε σε παρεμβάσεις βάσει σοβαρού σχεδιασμού, θέτοντας πλαίσιο και κανόνες για μια έντιμη διαχείριση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Στις προσπάθειες που έχει κάνει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος και την αναβάθμισή του αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός στην εκδήλωση δημόσιου απολογισμού του Γενικού Νοσοκομείου «Κωνσταντοπούλειο- Πατησίων» («Αγία Όλγα) όπου παραβρέθηκε σήμερα.

Ο ίδιος αν και έκανε λόγο για ένα νοσοκομείο το οποίο παρουσιάζει την εικόνα ενός αξιόπιστου και αξιόμαχου νοσηλευτικού ιδρύματος, δήλωσε ότι δικαιούται μεγαλύτερη στήριξη.

Παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι λόγω των γενικότερων οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και του ασφυκτικού κλοιού των «δανειστών» υπάρχει ασυμμετρία μεταξύ πόρων και αναγκών.

«Για να αντιμετωπίζουμε αυτές τις δυσκολίες και για να δώσουμε “νέα πνοή” στο σύστημα προχωράμε σε παρεμβάσεις που γίνονται βάσει ενός σοβαρού σχεδιασμού, θέτουμε πλαίσιο και κανόνες και κάνουμε έντιμη διαχείριση» είπε ο Αν.Ξανθός κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) η οποία, όπως είπε, διαλύθηκε το 2014 με την απόλυση 2.500 γιατρών ενώ τώρα με τις ΤΟΜΥ δεν δημιουργείται απλώς ένα «φίλτρο» προς τα νοσοκομεία και διευκολύνεται η συνταγογράφηση.

Όπως όμως δήλωσε αλλάζει η φιλοσοφία στην ΠΦΥ αφού για πρώτη φορά δίνεται έμφαση στην πρόληψη, στην αγωγή υγείας, στη σχολική υγιεινή, στις παρεμβάσεις στην κοινότητα και στην κατ’ οίκον φροντίδα.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε την επιλογή της κυβέρνησης να ενισχύσει οικονομικά τον τομέα της υγείας, παρά το σφιχτό δημοσιονομικό πλαίσιο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ενώ μέχρι το 2015 ο ΕΟΠΥΥ έδινε στο σύστημα υγείας περίπου 80 εκ. ευρώ, το 2016 έδωσε 533 εκ. ευρώ ενώ το 2017 οι πληρωμές άγγιξαν τα 600 εκ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο