Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Αν.Ξανθός: Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πλέον βιώσιμο και επουλώνει τις πληγές του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αν.Ξανθός: Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πλέον βιώσιμο και επουλώνει τις πληγές του

Την καινοτόμο διαδικασία απολογισμού του έργου των διοικήσεων των νοσοκομείων, επισήμανε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε ομιλία του στον δημόσιο απολογισμό της διοίκησης του νοσοκομείου Παπανικολάου υπογραμμίζοντας ότι αναδεικνύεται και τεκμηριώνεται ότι γίνονται σημαντικές δράσεις και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του συστήματος Υγείας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται σε φάση επούλωσης των πληγών του και ότι πλέον δεν τίθεται θέμα απαξίωσης και διάλυσής του αλλά το ζήτημα είναι η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας. «Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι πλέον βιώσιμο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

O Αν.Ξανθός ανέφερε ότι υπάρχουν κενά και καθυστερήσεις, τονίζοντας παράλληλα ότι «ο αντίπαλος δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, αλλά το περιβάλλον λιτότητας και δημοσιονομικών περιορισμών, οι αδράνειες και οι αντιστάσεις ενός δυσκίνητου γραφειοκρατικού μηχανισμού, διαβρωμένου σε όλα τα επίπεδα από συμφέροντα».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας καταβάλλονται προσπάθειες βελτίωσης του συστήματος υγείας μέσω θεσμών διαφάνειας, όπως η λίστα χειρουργείων και τα γραφεία εξυπηρέτησης των πολιτών στα νοσοκομεία.

Παράλληλα ο ίδιος σημείωσε τις βασικές δεσμεύσεις του υπουργείου κάνοντας λόγο για κάλυψη με καθολικό τρόπων των αναγκών όλων των πολιτών και τη στήριξη της δημόσιας περίθαλψης.

«Έχουν γίνει βήματα με την κάλυψη όλων των ανασφάλιστων πολιτών και με την ενίσχυση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με την προκήρυξη 520 θέσεων, καθώς και με την προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» υπογράμμισε ο Ανδρέας Ξανός και πρόσθεσε ότι εφόσον χρειαστεί, θα προστεθούν και κλίνες στις ΜΕΘ.

Τέλος, είπε ότι αποδέχεται την κριτική εκείνων που ζητούν να γίνουν περισσότερα, αλλά θεωρεί απαράδεκτη την κριτική εκείνων που υποστηρίζουν ότι συνεχίζεται η διάλυση και η απαξίωση του συστήματος υγείας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL