Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Το πάρτι στην υγεία είχε πολλούς συμμετέχοντες, αλλά λίγους οργανωτές" (Video)

Eurokinissi

«Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των ευθυνών αυτών που οργάνωσαν έχοντας είτε πολιτικό ρόλο είτε υπηρεσιακό, είτε διοικητικό στο σύστημα υγεία.»

«Το πάρτι είχε πολλούς συμμετέχοντες, αλλά λίγους οργανωτές. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των ευθυνών αυτών που οργάνωσαν έχοντας είτε πολιτικό ρόλο είτε υπηρεσιακό, είτε διοικητικό στο σύστημα υγείας. Αυτοί που διαμόρφωσαν το πλαίσιο για να υπάρξει αυτή η εκτεταμένη διαφθορά».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφορικά με τα στοιχεία που απέστειλαν οι εισαγγελείς στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί αν προκύπτουν στοιχεία για ενδεχόμενη διάπραξη απιστίας, αφορούν τόσο την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων την περίοδο υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου όσο και την αγορά αντιϊκών φαρμάκων που αφορά την περίοδο 2006-2011.

«Η Δικαιοσύνη διερευνά σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη. Δεν ευθύνονται ούτε όλοι οι γιατροί, ούτε όλοι οι πολιτικοί ούτε όλα τα υπηρεσιακά στελέχη. Θέλουμε χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς προσπάθεια γενικευμένης ποινικοποίησης του ιατρικού έργου και της πολιτικής εν γένει, επιχειρούμε να κάνουμε διερεύνηση του παρελθόντος και θωράκιση του συστήματος για το μέλλον» υπογράμμισε ο Ανδρ. Ξανθός.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με την κοινωνία όρθια

Το έργο της σημερινής κυβέρνησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Η κοινωνία ήταν σε τέτοιο βαθμό επιβαρυμένη από τα καταστροφικά μέτρα της προηγούμενης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο