Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Το πάρτι στην υγεία είχε πολλούς συμμετέχοντες, αλλά λίγους οργανωτές" (Video)

Eurokinissi

«Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των ευθυνών αυτών που οργάνωσαν έχοντας είτε πολιτικό ρόλο είτε υπηρεσιακό, είτε διοικητικό στο σύστημα υγεία.»

«Το πάρτι είχε πολλούς συμμετέχοντες, αλλά λίγους οργανωτές. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη διερεύνηση των ευθυνών αυτών που οργάνωσαν έχοντας είτε πολιτικό ρόλο είτε υπηρεσιακό, είτε διοικητικό στο σύστημα υγείας. Αυτοί που διαμόρφωσαν το πλαίσιο για να υπάρξει αυτή η εκτεταμένη διαφθορά».

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, αναφορικά με τα στοιχεία που απέστειλαν οι εισαγγελείς στη Βουλή προκειμένου να ερευνηθεί αν προκύπτουν στοιχεία για ενδεχόμενη διάπραξη απιστίας, αφορούν τόσο την προμήθεια αντιγριπικών εμβολίων την περίοδο υπουργίας του Δημήτρη Αβραμόπουλου όσο και την αγορά αντιϊκών φαρμάκων που αφορά την περίοδο 2006-2011.

«Η Δικαιοσύνη διερευνά σε όλο το φάσμα των εμπλεκομένων, δεν θεωρούμε ότι υπάρχει συλλογική ευθύνη. Δεν ευθύνονται ούτε όλοι οι γιατροί, ούτε όλοι οι πολιτικοί ούτε όλα τα υπηρεσιακά στελέχη. Θέλουμε χωρίς κυνήγι μαγισσών, χωρίς προσπάθεια γενικευμένης ποινικοποίησης του ιατρικού έργου και της πολιτικής εν γένει, επιχειρούμε να κάνουμε διερεύνηση του παρελθόντος και θωράκιση του συστήματος για το μέλλον» υπογράμμισε ο Ανδρ. Ξανθός.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο