Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ "ΓΑΛΑΖΙΩΝ" ΒΕΛΩΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ / Λασπολογία και ψεύδη για τον νέο διοικητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ "ΓΑΛΑΖΙΩΝ" ΒΕΛΩΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ / Λασπολογία και ψεύδη για τον νέο διοικητή

Δολοφονία χαρακτήρων και στηλίτευση της δημόσιας Υγείας επιχειρεί για ακόμη μια φορά μερίδα του Τύπου, από κοινού με τη “γαλαζοπράσινη” ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Αυτή τη φορά, στο στόχαστρο της λασπολογίας έχει βρεθεί ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Σαντορίνης Μπάμπης Πανοτόπουλος, ξεσηκώνοντας δριμείες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των νησιών της περιοχής.

Συγκεκριμένα, «ιδιοκτήτης συνοικιακού βουλκανιζατέρ» και «φίλος του Πολάκη» είναι τα μοναδικά... προσόντα του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Σαντορίνης σύμφωνα με μερίδα ΜΜΕ, που τις τελευταίες ημέρες επιδόθηκαν σε έναν νέο κύκλο στηλίτευσης τόσο της πολιτικής ηγεσίας, όσο και του ίδιου του νοσοκομείου.

Στην πραγματικότητα, ο Μπάμπης Πανοτόπουλος τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όμως οι διοικητικές του ικανότητες ήταν τέτοιες που οι αρμοδιότητές του ξεπερνούσαν κατά πολύ την επικοινωνία με τα ΜΜΕ. Στη δική του παρακολούθηση ήταν η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ, αλλά και τα νοσοκομεία νησιών του Αιγαίου και ιδιαιτέρως το Νοσοκομείο Σαντορίνης, με την ανάληψη της επόπτευσης της ΑΕΜΥ. Ταυτόχρονα, το καθηκοντολόγιο του Μπ. Πανοτόπουλου περιελάμβανε επικοινωνίες, οργανωτική δουλειά και τη διεξαγωγή όλων των εκδηλώσεων στις Κυκλάδες, όπως τα εγκαίνια του Νοσοκομείου Θήρας.

Επιπλέον, εργάστηκε ως τεχνικός Τύπου από το 1992 έως το 1999 σε εταιρείες παραγωγής εντύπων της Χ.Κ. Τεγόπουλος, από το 1999-2008 εργάστηκε ως διοικητικός υπάλληλος μίας από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, της “Ελευθεροτυπίας”, και από το 2008 έως το 2010 εργάστηκε ως στέλεχος του τμήματος πιστωτικού ελέγχου στη Χρυσή Ευκαιρία Α.Ε.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η επιχείρηση συκοφάντησης του Μπάμπη Πανοτόπουλου έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων αλλά και ένα κύμα συμπαράστασης προς το πρόσωπό του και το ίδιο το νοσοκομείο. Κάτοικοι του νησιού, συνάδελφοι του νέου διοικητή αλλά και πρώην προϊστάμενοί του προβαίνουν σε δηλώσεις συμπαράστασης και εκφράζουν την υποστήριξή τους με σαφείς αναφορές στην αποτελεσματικότητα της δουλειάς του αλλά και στο ήθος του.

Τα πρώτο δείγματα γραφής

Ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Θήρας δεν μετρά ούτε έναν μήνα από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, ωστόσο έχει ήδη δώσει τα πρώτα δείγματα γραφής, με σαφές κοινωνικό πρόσημο και κατεύθυνση.

Ολοκαίνουρια κινητή μονάδα αιμοδοσίας που βρισκόταν σε αχρηστία επί ενάμιση χρόνο τίθεται στη διάθεση του Συλλόγου Αιμοδοτών Σαντορίνης, ενός από του μεγαλύτερους και πλέον σταθερούς συλλόγους της χώρας. Επιπλέον, κλιμάκιο γιατρών πηγαίνει από χωριό σε χωριό και από πόρτα σε πόρτα, προσφέροντας υπηρεσίες Υγείας στους κατοίκους, όπως στην Κερασιά, όπου μετέβησαν οδοντίατρος, παιδίατρος και ορθοπεδικός.

Δράσεις για λήψη Τεστ Παπ προγραμματίζονται σε πολλά νησιά των Κυκλάδων από το υπερσύγχρονο κυτταρολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου, το οποίο θα αναλάβει και την ανάλυση των δειγμάτων από την πολυκλινική του ολυμπιακού χωριού. Σημειωτέον ότι οι αναθέσεις μέχρι χθες γίνονταν σε ιδιώτες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται σημαντικά οι προϋπολογισμοί.

Π. Πολάκης: Δεν μας ακουμπάει η λάσπη σας

Άμεση ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, που μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σχολίασε ότι «όλα τα ταϊσμένα τρωκτικά του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν βγει στην πίστα της λάσπης και της διαστρέβλωσης για να θολώσουν την εικόνα του σκανδάλου Novartis και να μας διαβάλουν με απίστευτα ψέματα, πιστεύοντας οι κακόμοιροι πως θα σταματήσουμε».

Αναφέρεται διεξοδικά στις αρμοδιότητες που επιτυχώς ανέλαβε ο Μπάμπης Πανοτόπουλος κατά τον ενάμιση χρόνο συνεργασίας τους και απαντά στην εφημερίδα «Δημοκρατία», που πρώτη προχώρησε στις «αποκαλύψεις» για τον νέο διοικητή του Nοσοκομείου Θήρας. Συγκεκριμένα, παραθέτει φωτογραφίες στις οποίες «φαίνονται καθαρά μερικά από τα ποσά που εισέπραξε η εταιρεία και οι εφημερίδες που ανήκει και η ‘Δημοκρατία’ το έτος 2014 από το μαυσωλείο της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ» ύψους 17.000 ευρώ.

Λάσπη ΠΟΕΔΗΝ

Τη σκυτάλη από τον «κίτρινο» Τύπο πήρε για άλλη μια φορά και η ΠΟΕΔΗΝ, κάνοντας λόγο για «απίστευτα ρουσφέτια Πολάκη», επιτιθέμενη όχι μόνο στον νέο διοικητή του νοσοκομείου, αλλά και σε πλήθος άλλων στελεχών, από κοινού με το «Πρώτο Θέμα».

Η απάντηση ήρθε αυτή τη φορά από το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, που καταδίκασε την «επίθεση» με «γενική θεματολογία τους κυρίους Πανοτόπουλο Χαράλαμπο - αντιπρόεδρο Δ.Σ. ΑΕΜΥ Α.Ε. και εντεταλμένο σύμβουλο για το ΓΝΘ, Τσιαντή Γεώργιο - διοικητικό διευθυντή ΓΝΘ, Χρονάκη Ιωάννη - διοικητικό υποδιευθυντή ΓΝΘ και Κεφαλληνού Αναστασία - υποδιευθύντρια Οικονομικού ΓΝΘ».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι «η ταυτόχρονη αναφορά στους προαναφερόμενους καθώς και διάφορα δημοσιεύματα αντίστοιχης θεματολογίας που έχουν αναπαραχθεί κατά καιρούς, με αποκορύφωμα, βεβαίως, εκείνα των τελευταίων ημερών, μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν την προσπάθεια των εργαζομένων να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους» και δηλώνουν ότι τάσσονται «για ακόμη μια φορά υπέρ της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων όλων των βαθμίδων κάθε προέλευσης και δηλώνει ανοιχτά πως οποιαδήποτε κίνηση διάσπασης θα μας βρει απέναντί της με κάθε κόστος».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η Αν. Κεφαλληνού, που παρουσιάστηκε από την ΠΟΕΔΗΝ ως στέλεχος της τοπικής ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση ούτε Σαντορινιά είναι. Αντιθέτως, ήταν μόνιμη κάτοικος Αθηνών, όπου εδώ και 30 χρόνια εργαζόταν ως λογίστρια σε επιχειρήσεις της πρωτεύουσας.

«Για την ποιότητα των υπηρεσιών (σ.σ.: του νοσοκομείου) και την προσφορά των εργαζομένων του, αρμόδιοι να μιλήσουν είναι οι κάτοικοι των νησιών που εξυπηρετεί και όχι μόνο. Είναι αυτοί που επικροτούν καθημερινά τις υπηρεσίες του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια αποσυντονισμού της κοινής γνώμης από τα πρωτοφανή σκάνδαλα στο τομέα της Υγείας».

Γιατί ενοχλεί το νοσοκομείο

Από την πρώτη στιγμή που το Νοσοκομείο Σαντορίνης άνοιξε τις πύλες του στους χιλιάδες κατοίκους του νησιού και της ευρύτερης περιοχής, βρέθηκε στο στόχαστρο «γαλάζιων βελών».

Χαρακτηρίστηκε ως «ακριβοπληρωμένο Κέντρο Υγείας», ενώ πλήθος δημοσιευμάτων μερίδας των ΜΜΕ, καθώς και στελεχών της Ν.Δ., ισχυρίζονταν ότι στο νοσοκομείο οι ελλείψεις φτάνουν σε τέτοιο σημείο που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές εξετάσεις και πως οι αεροδιακομιδές ασθενών σε άλλα δημόσια ιδρύματα είναι καθημερινό φαινόμενο.

Πρόκειται για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που κατασκευάστηκε από το 2011, ωστόσο παρέμενε ερμητικά κλειστό επί μια πενταετία «γαλάζιων» κυβερνητικών θητειών, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί το «στοιχειωμένο» νοσοκομείο της Σαντορίνης.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία ανέλαβε να ανοίξει το νοσοκομείο που μαράζωνε τόσα χρόνια και το οποίο, μέχρι χθες, εποφθαλμιούσαν ιδιώτες, οι οποίοι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχουν καταγράψει μείωση των εσόδων τους κατά 60% από τη στιγμή που το νοσοκομείο ξεκίνησε να λειτουργεί.

Είναι ένα δημόσιο νοσοκομείο, που λειτουργεί υπό την ΑΕΜΥ, που συστήθηκε το 2004, χάριν του δημοσίου συμφέροντος, ως εταιρεία αμιγώς ανήκουσα και εποπτευόμενη από το Ελληνικό Δημόσιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL