Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Συμφωνία για την ίδρυση Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συμφωνία για την ίδρυση Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

Υπογράφηκε στη Γενεύη η συμφωνία για την ίδρυση Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα. Τη συμφωνία υπέγραψε ο  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κος Ιωάννης Μπασκόζος και η Διευθύντρια του Περιφερειακού Γραφείου του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη, Δρ Zsuzsanna  Jakab.

Με τη συμφωνία αυτή, η συνεργασία του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας και του Γραφείου του Π.Ο.Υ. Ευρώπης αναβαθμιζεται σημαντικά. Η τεχνογνωσία  του Π.Ο.Υ. στην εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας στις πολιτικές καθολικής κάλυψης με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας είναι σημαντικοι παράγοντες που βοηθούν στο σχεδιασμό στη νομοθέτηση και στην υλοποίηση των πολιτικών υγείας στη χώρα μας.  Η δημιουργία του γραφείου του Οργανισμού στην Αθήνα θα ενισχύσει και θα αναβαθμίσει αυτή τη διαδικασία.

Ταυτόχρονα, η Ελλάδα παρά τη μακροχρόνια οικονομική κρίση, τις πολιτικές λιτότητας και διεθνούς επιτροπίας, υπό τη σημερινή Κυβέρνηση, έχει προχωρήσει και εφαρμόσει αποφασιστικά μέτρα στην κατεύθυνση της καθολικής κάλυψης υγείας στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Σε αυτό το πλαίσιο, η εμπειρία της Ελλάδας και οι πρότυπες πρακτικές της για κάλυψη των αναγκών υγείας προσφύγων, μεταναστών κι άλλων ευάλωτων ομάδων μπορούν να ενισχύσουν την τεχνογνωσία του Π.Ο.Υ. τη συναντίληψη και τις κοινές δράσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο .

Η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το υψηλό επίπεδο συνεργασία με τον Π.Ο.Υ. μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αυξημένο ρόλο του γραφείου του Π.Ο.Υ. στην Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή και με διευρυμένο θεματικό περιεχόμενο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL